Izvor: NoviMagazin.rs, 29.Jan.2020, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Milutinu Jeličiću Jutki sam ponudio članstvo u SRS i kandidaturu na izborima

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je bivšem predsedniku opštine Brus Milutinu Jeličiću Jutki, optuženom za nedozvoljene polne radnje i seksualno uznemiranja nekadašnje saradnice, ponudio članstvo u SRS i predsedničku kandidaturu.

"Ponudio sam mu da postane član Srpske radikalne stranke i da bude naš kandidat na sledećim izborima, ali on još malo okleva. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Videćemo uskoro, nama bi to odgovaralo" rekao je Šešelj odgovarajući na novinarsko pitanje nakon današnjeg suđenja u Osnovnom sudu u Kruševcu.

On je kazao da na suđenja Milutinu Jeličiću Jutki dolazi kako bi sprečio dolazak predstavnika američke ambasade.

"Na prvo ročište su oni došli, kada sam to video rekao sam da moram i ja da dođem. Kada sam odlučio da dođem, oni su odustali. Ja sam brana protiv direktnog američkog uplitanja u ovaj proces. Zašto su oni dolazili, kojim povodom?" upitao je Šešelj.

Naveo je da bi u tom procesu, čak i kada bi okrivljeni bio oglašen krivim, mogla da mu se kao maksimalna izrekne novčana kazna od 150.000 dinara upitavši i "da li je to razlog da dva prestavnika američke ambasade dolaze na suđenje".

Odgovarajući na pitanje o ishodu suđenja, Šešelj je rekao da očekuje oslobađajuću presudu, jer sud "nema na osnovu čega da osudi Jeličića jer ne postoji nikakvo biće krivičnog dela".
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.