Šešelj: Ili me pustite, ili da počnemo sve iz početka

Izvor: Press, 30.Dec.2013, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Ili me pustite, ili da počnemo sve iz početka

“Postupak sa novoizabranim sudijom nikako ne može da se nastavi zato što on nije učestvovao u postupku od početka, nikada nije video Vojislava Šešelja, nije video ni jednog svedoka niti je učestvovao u njihovom saslušanju”, navodi se u saopštenju SRS.
Šešelj je u žalbi tražio da Žalbeno veće obustavi postupak zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku i da ga neodložno pusti na slobodu ili da postupak sa novoizabranim sudijom otpočne iz početka.
Osporavanom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << odlukom, Pretresno veće je naložilo nastavak postupka protiv Šešelja sa novoizabranim sudijom Niangom, koji je zamenio sudiju Harhofa, izuzetog iz predmeta zbog pristrasnosti.
Funkcioner SRS Nemanja Šarović rekao je danas Tanjugu da je Šešeljevo zdravstveno stanje posle operacije tumora na debelom crevu stabilno i dodao da očekuje da će u narednim danima biti saopšteno koji će tip hemoterapije biti primenjen.
Lider SRS nedavno je operisan zbog karcinoma debelog creva a oktriveni su mu i uvećani limfni čvorovi koji su takođe odstranjeni.
Šešelj je obavešten i da su analizom limfnih čvorova utvrđene metastaze i da je zato potrebna primena hemoterapije.
Lider SRS je u pritvoru Haškog tribunala od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tom sudu.
Optužnica ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.