Šešelj: Draže mi je da srozam Haški tribunal, nego da živim!

Izvor: Vesti-online.com, 07.Mar.2012, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Draže mi je da srozam Haški tribunal, nego da živim!

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj saopštio je u sredu da će iskoristiti svih deset časova koliko mu je odobreno za izlaganje završne reči, koje će u Haškom tribunalu započeti u ponedeljak, 12. marta.

On je najavio da će možda zatražiti i dodatna dva ili tri časa, pozivajući sudsko veće da njegovo vreme ne ograničava na ono koje je potrošilo tužilaštvo za svoju završnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << reč. Tužilaštvo je na kraju svog izlaganja predložilo kaznu od 28 godina zatvora za Šešelja.

Šešelj je sudsko veće optužio da ga je "sprečilo da izvede dokazni postupak odbrane" i naglasio da njegova reč, kao optuženog, mora da bude posljednja.

"Meni je draže da profesionalno i moralno srozam Haški tribunal, nego da živim", izjavio je Šešelj.

Predsedavajući sudija Žan Klod Antoneti rekao je da je sudsko veće bilo velikodušno kada je odobrilo Šešelju deset časova za završnu reč i da se ne seća da je ikada ranije izlaganje trajalo toliko dugo.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži 28 godina zatvora za Šešelja

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2012, 19:39

Vojislav Šešelj iznosiće svoje završne reči 10 sati i počeće 12. marta. Najavio je da mu je važnije da devalvira Haški tribunal nego da ostane živ... TUŽILAC Tužilaštvo Haškog tribunala tražilo je za Vojislava Šešelja kaznu zatvora od 28 godina, smatrajući da je njegova krivica za ratne...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.