Izvor: Nezavisne Novine, 16.Avg.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Bajden je ovde nepoželjan uprkos toplom prijemu

BEOGRAD - Pristalice Srpske radikalne stranke protestovale su u Beogradu zbog dolaska potpredsjednika SAD Dzozefa Bajdena.

Lider radikala Vojislav Šešelj poručio je da je Bajden nepoželjan, uprkos "toplom prijemu" koji su mu priredili zvaničnici u Beogradu.

Protest nije održan na Andrićevom vencu, ispred zgrade Predsjedništva, kako je planirano, već ispred Skupštine grada Beograda, >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << budući da je policija postavila ogradu i spriječila okupljene da priđu zgradi.

Većina okupljenih, uključujući i lidera radikala, nosila je majicu sa Trampovim likom i napisom "Glasajte za Trampa - Srpska radikalna stranka" na engleskom jeziku.

U obraćanju okupljenima, Šešelj je podsjetio na sve ranije negativne izjave Bajdena o Srbiji i ocijenio da je potpredsjednik SAD nepoželjan u Srbiji, te da ga građani "mrze" zbog svega što je govorio o našoj zemlji, uprkos "toplom prijemu" koji su mu priredili predsjednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, na šta su okupljeni uzvikivali pogrde na račun premijera Vučića.

On je ocijenio da srpski narod ne voli Bajdena, da ga mrzi, da pamti njegovu ulogu u bombardovanju Srbije 1999 godine kao i zalaganje za nezavisnost Kosova.

"Takav zločinac opet ovde uživa državne počasti", rekao je Šešelj i poručio da je Bajden arhineprijatelj srpskog naroda, kojeg je nazivao ubicama djece, silovateljima, nepismenim degenericima, agresorima i kasapinima.

Šešelj je pozvao sve Srbe koji žive u SAD da glasaju za Donalda Trampa.

"Glasajte za Trampa, glasajte za budućnost Srbije", rekao je on. Prema Šešeljevim riječima, Tramp je jedan od rijetkih koji su tražili izvinjenje Srbiji.

"On je prijatelj Rusije i želi sporazume sa Rusijom... Glasajte za njega, jer je prijatelj srpskog naroda. Tramp je jedini koji može da uništi sve zakulisne radnje, on to može i ubedjen sam da će u tome uspeti .. On je iskren častan, donosi mir, i ponos Americi", rekao je Šešelj.

Okupljeni su nosili i transparente na kojima je na engleskom jeziku pisalo "Bajden i NATO get out (izađite iz Srbije)".

Skup su obezbjeđivali policajci opremljeni za razbijanje demonstracija, a nakon 20 minuta okupljeni građani su počeli da se razilaze.

Potpredsjednik SAD Džozef Bajden boravi u zvaničnoj posjeti Srbiji, tokom koje će razgovarati sa Vučićem i Nikolićem, nakon čega će otići u Prištinu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.