SRS organizuje međunarodni skup o Šešelju 19. februara

Izvor: Blic, 06.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS organizuje međunarodni skup o Šešelju 19. februara

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka najavila je danas da će 19. februara u Beogradu organizovati međunarodni naučni skup povodom osam godina otkako se lider te stranke Vojislav Šešelj nalazi u pritvoru Haškog tribunala.

Skup ima naziv "Oslobađajuća presuda po pravilu '98 bis' jedini je mogući pravni rezultat fijaska Haškog tribunala u procesu protiv dr Vojislava Šešelja", najavio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << šef pravnog tima za Šešeljevu odbranu Zoran Krasić na konferenciji za novinare.

Na tom skupu, u Centru "Sava", učestvovaće veliki broj članova ruskog komiteta za zaštitu Šešelja, kao i predsednik tog tela Sergej Baburin, a najverovatnije će prisustvovati i predstavnici svih poslaničkih grupa Ruske Dume, rekao je Krasić.

Na skupu će učestvovati akademik Jelena Guskova, Aleksandar Mezjajev, koji od početka prati rad Tribunala i suđenje Šešelju, politički analitičar Mihail Leontjev i francuski advokat Žan Veržes, rekao je Krasić.

On je potvrdio da će se 22. februara održati preptretresna konferencija u predmetu u kojem se Šešelju sudi za nepoštovanje suda, posle čega bi počeo i pretres.

Krasić je izrazio očekivanje da će 7. 8. i 9. marta na statusnoj konferenciji po pravilu "98 bis" biti doneta povoljna i oslobađajuća presuda, jer tužilaštvo nije uspelo da dokaže krivicu lidera radikala.

On je rekao da za sledeću nedelju nisu planirane aktivnosti u suđenju Šešelju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.