SMETA IM PORFIRIJE, JER GRIGORIJE NIJE PATRIJARH Šešelj opleo po prozapadnoj opoziciji

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Feb.2021, 00:25

"SMETA IM PORFIRIJE, JER GRIGORIJE NIJE PATRIJARH" Šešelj opleo po prozapadnoj opoziciji

O izboru patrijarha govorio je večeras i Vojislav Šešelj

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav šešelj prokomentarisao je reakcije tzv. građanske opozicije na izbor Porfirija za patraijarha, uprkos njihovom forsiranju Grigorija.

- Prozapadni opozicionari nisu zadovoljni ni sa kim sem sa Grigorijem i svako >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi im smeta. Kada sam video tri kandidata za patrijarha nisam imao problema. Ne daj Bože da je Grigorije bio, bio bih zabrinut. Porfirije će sarađivati jer nije konfilktan, ali neće popuštati, naročito što se tiče Kosova i Metohije - rekao je Šešelj u emisiji "Hit tvit".

O patrijarhu Porfiriju

Podsetimo, novi, 46. poglavar Srpske pravoslavne crkve je dosadašnji mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije.

On je izabran na zasedanju Svetog arhijerejskog sabora u četvrtak, 18. februara 2021. godine, koje je prvi put biralo patrijarha u kripti Hrama Svetog Save.

Na mestu patrijarha nasledio je Irineja, koji je preminuo od korona virusa 20. novembra 2020. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.