ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svedoka-saradnika, a onda će PROGOVORITI O MONSTRUMU!

Izvor: Press, 16.Okt.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJ: ZORAN MARJANOVIĆ NIJE UBICA! Odmah mu dajte status svedoka-saradnika, a onda će PROGOVORITI O MONSTRUMU!

Lider radikala Vojislav Šešelj predlaže da se Zoranu Marjanoviću ponudi status svedoka saradnika kako bi za manju kaznu i druge povlastice otkrio sve što zna o zverskom ubistvu svoje supruge Jelene i tako konačno doveo do hapšenja monstruoznog zločinca.
Foto: Zoran Kadić
Šešelj čvrsto veruje da Zoran nije neposredni ubica, ali je isto tako ubeđen da zna sve o zločinu koji više >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << od godinu i po dana potresa celu Srbiju. Zato smatra da bi dogovor sa njim mogao biti najbrži način da se utvrdi puna istina. Naš sagovornik kaže da je "uznemirenje javnosti" povodom ovog slučaja ogromno i da bi državni organi zbog toga morali da preduzmu sve ne bi li što pre rasvetlili sve detalje ubistva Jelene Marjanović.
"Već sam predlagao da se svi članovi porodice Marjanović pohapse, da se drže u pritvoru i ispituju dan-noć sve dok neko od njih ne pukne i ne progovori. Ali, tužilac tu efikasnu metodu očigledno neće ili ne može da primeni. Zato je sada najbolje da se Zoranu ponudi neki dil i da on sam ispriča sve o Jeleninom ubistvu. Treba mu zauzvrat ponuditi manju kaznu i povlastice poput prebacivanja u drugu zemlju i promene identiteta", objašnjava lider radikala napominjući da je takav dogovor moguć samo ako Zoran nije lično ubio svoju suprugu. "Prema informacijama kojima raspolažem, Zoran nije neposredni ubica, on nije lično likvidirao Jelenu, ali jeste učestvovao u skrivanju dokaza i zataškavanju zločina. Već sam rekao da on, sudeći po svim naučnim metodama, nije mentalni sklop ubice. Meni su mnogo sumnjiviji ostali članovi porodice Marjanović. Po svemu sudeći, Zoran je posle ubistva, u kom nije učestvovao, samo odvukao Jelenino telo do tog nasipa u Borči, gde je bačena. On, ubeđen sam, sve zna i može najbrže i najefikasnije da pomogne istrazi", objašnjava Šešelj.
Na drugoj strani, advokat i bivši sudija Krsto Bobot slaže se da bi Zoran Marjanović, teoretski, mogao da aplicira za status svedoka saradnika, ali samo pod uslovom da nije direktni ubica. 
"Zoran bi, u teoriji, morao da napiše detaljno priznanje, a onda bi tužilac i sudija odmerili da li je to vredno pogodbe. To priznanje, i evenutalno ukazivanje na druge počinioce krivičnog dela, moralo bi, naravno, da bude potkrepljeno fizičkim dokazima. Bez dokaza to je puko pričanje, rekla-kazala", objašnjava Bobot.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.