Poslanici o Megatrendu, Jovanjici, istragama

Izvor: RTS, 03.Dec.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o Megatrendu, Jovanjici, istragama

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.
Poslanik SRS-a Vojislav Šešelj osvrnuo se na prodaju Univerziteta Megatrend i izjavu novog vlasnika Dejana Đorđević koji je rekao da iza njega stoji država.

"Ja sam malo proučio koja to država stoji iza Megatrend univerziteta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i ustanovio da je ta država Zorana Mihajlović, potpredsednik Vlade Srbije, koja je redovni profesor na tom Univerzitetu od 2008. godine", rekao je Šešelj u parlamentu.
Naveo je i da je javnost obaveštena da je Megatrend prodat za 50 miliona evra, a da novi vlasnik, kako je rekao, nema više od 5.000 evra.
Šešelj je postavio pitanje i premijerki Ani Brnabić u vezi sa aferom u koju je navodno umešana Mihajlovićeva, a tiče se preregistracije firmi koje se bave trgovinom naftom.
Istakao je da Srbija ima veći broj firmi koje su nosioci energetskih licenci za skladištenje i trgovinu naftom koje koriste rečni saobraćaj, kao i nekoliko terminala za skladištenje goriva, te da je 2012. godine donet zakon i da su firme morale da se usklade sa tim rešenjem.
Nakon toga, tvrdi Šešelj, Mihajlovićeva je propisala posebne i vrlo komplikovane uslove za preregistraciju tih firmi, tako da je samo jedna to uspela i sada ima monopol, ukoliko se izuzme NIS, a reč je o firmi, kako kaže, Vanje Špiljka, sina Mike Špiljka.
Poslanik Narodne seljačke stranke Marijan Rističević pitao je BIA da li ima napretka u otkrivanju groba Draže Mihailovića, kako bi, kaže, i druga strana mogla da položi cveće.
Pitao je i Ministarstvo pravde i Tužilaštvo dokle je stigla istraga protiv Marinike Tepić koja je, kaže, još 2002. godine tvrdila da je Srbija imala logor za Hrvate.
Pitao je i da li se vodi istraga protiv predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića "zbog pranja para iz kriminalnih poslova sa Patrikom Hoom koji je osuđen u Americi na višegodišnju kaznu zatvora".
Rističević je pitao da li se vodi istraga protiv funkcionera Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića zbog nagodbe u aferi "Satelit", gde su, kako tvrdi, Stefanović i Boris Tadić nekoliko snimaka starih nekoliko godina platili 28,7 miliona evra.
Poslanik Pokreta za spas Srbije – Nova Srbija Đorđe Vukadinović pitao je o "aferi Jovanjica", odnosno proizvodnji marihuane u blizini Beograda.
"Ima dosta kontroverzi u javnosti i zbog toga što su neki visoki funkcioneri ranije posećivali to imanje. To je spekulacija, ali je pitanje da li je Ministarstvo poljoprivrede davalo subvencije ‘Jovanjici’ i da li su MUP i Ministarstvo poljoprivrede bili zaduženi za kontrolu proizvodnje tako osetljivog proizvoda kao što je industrijska konoplja umesto kojeg je osvanula marihuana", pitao je Vukadinović.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SKUPŠTINA PROTEKLA U "REŠETANJU" VLASTI I OPOZICIJE Šešelj pitao o Zorani Mihajlović, Rističević o Mariniki Tepić

Izvor: Blic, 03.Dec.2019

Poslanici Skupštine Srbije postavljali su danas, kao i svakog utorka, kada je sednica u toku, pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.