Nikolić: Šešelju je mesto u vladi

Izvor: B92, 08.Maj.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Šešelju je mesto u vladi

Tomislav Nikolić (FoNet, arhiv)

Beograd -- Očekujem razgovore sa DSS-om o vladi već 12. maja ujutru, izjavio je zamenik predsednika SRS-a Tomislav Nikolić i dodao da je Vojislavu Šešelju mesto u vladi.

On je za današnje Večernje novosti potvrdio da Šešelj jedva čeka da se bavi politikom. Nikolić je ponovio da bi za Srbiju najbolja bila vlada radikala i DSS-NS, uz obavezno učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << manjina. "Konkretno: biće vlada SRS i DSS - NS ili nikakva", kazao je Nikolić.

On je dodao da ne želi da otvara priču o premijerskom mestu pre izbora.

"Ne mogu da pričam, kao Tadić, da Koštunica neće biti predsednik vlade. Ne bih se usudio da to kažem u kampanji čoveku sa kojim želim da idem u koaliciju", rekao je zamenik predsednika SRS-a.

Nikolić pozvao građane da izađu na izbore

Tomislav Nikolić pozvao je građane Srbije da u nedelju, 11. maja, izađu na izbore i na njima odluče o svojoj sudbini.

S ambasadorkom Australije

Tomislav Nikolić razgovarao je u sedištu SRS-a s ambasadorkom Australije Kler Birgen o aktuelnoj političkoj situaciju u Srbiji.

Nikolić je nakon sastanka izjavio da je ovaj razgovor održan na inicijativu australijske ambasade.

On je rekao da je razgovarano i o delovanju SRS-a posle izbora - "na kojima se pretspostavlja da ćemo biti deo vlasti".

Nikolić je kazao da je ambasadorku uverio da je ambasada Australije dobrodošla u Beogradu, ali da je Srbija pogođena time što je ta zemlja priznala nezavisnost Kosova i Metohije.

"SRS je spremna da ponese teret koji ćete nam poveriti 11. maja. Tražimo od vas da nas 11. maja zaposlite, a da od 12. maja počnemo mi vas da zapošljavamo. Zbog toga sa puno vere, sa puno optimizma, sa decom u naručju, sa prijateljima i komšijama, u nedelju izađite na izbore i odlučite svoju sudbinu", naveo je Nikolić u poruci građanima uoči početka izborne tišine.

On je rekao da je Srpska radikalna stranka ubeđena u pobedu i da će pobedom te opcije Srbija krenuti novim pravcem.

Pobedom radikala, naveo je Nikolić, Srbija više neće zavisiti samo od volje političara, već će je voditi građani Srbije kako oni budu hteli, a vlast će morati u skladu sa tim da se ponaša.

On je pozvao građane da se ne boje "najbrutalnije i najprljavije kampanje kakva je u Srbiji viđena u poslednjih nekoliko dana" i dodao da pobedom SRS-a "ništa ne može lošije da se desi što se već nije desilo" i da samo može da bude bolje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.