KAKO ZAVRŠITI PRAVNI FAKULTET ZA DVE GODINE: Šešelj otkrio detalje iz studentskih klupa! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2019, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAKO ZAVRŠITI PRAVNI FAKULTET ZA DVE GODINE: Šešelj otkrio detalje iz studentskih klupa! (VIDEO)

Prof. dr Vojislav Šešelj otkrio je danas manje poznate detalje iz njegovog života.

- Ja sam se uvek borio protiv nepravdi čak od ranog doba. Sećam se nepravde za jedan od ispita na Pravnom fakultetu dok sam studirao. Ja sam se spremao za ispit iz Kriminologije i dosao sam da se žalim, jer se ispit čeka od osam časova ujutru, a radnja se dešava uveliko popodne. Imao sam veliki sukob sa tom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << profesorkom. Najviše sam voleo teorijske predmete na fakultetu i tada sam na devet pitanja briljantno odgovorio i tako smo se izmirili. Uz znanje se može sve postići. Ja se nisam bunio bez znanja i adekvatnih činjenica o nekom problemu, zato su me valjda i cenili. Bilo je deset delegata, studenata i ja sam bio prvi, jer sam uvek govorio šta mislim u lice, pogotvo umišljenim autoritetima. Za dve godine i osam meseci sam završio faklutet, ali nisu sve ocene bile odlicne. Iz Obligacionog prava sam npr. imao 6, jer se to moralo mnogo proucavati, ali se meni se žurilo - rekao je Šešelj.

Lider radikala otkrio je kako se opredelio za politiku.

- Kao osnovac sam poceo da čitam politika za decu, kao i Zabavnik, interesovao sam se za spoljnu politiku. Imali smo dobre političke novinare tada. Pročitao sam u petom razredu tada cele "Jadnike" Viktora Igoa. Stendala, Zolu sam citao, ruske klasike, sva savremena dela. Specijalizovao sam se za Ustavno pravo još na faklultetu i radeći na Pravnom fakultetu u Sarajevu kao demonstrator na vežbama i tada nisam uspeo da ostanem da radim kao asistent, čak ni u Mostaru. Potom sam otišao na fakultet Političkih nauka. Nisam dangubio. Posle godinu dana sam dobio titulu docenta, ali su me izbacili sa fakulteta zbog političkih dešavanja u to vreme - ispričao je predsednik SRS.

Šešelj je ispričao i kako je izdržao pritvor u Sheveningenu.

- Savladao sam strah u najranijoj mladosti i suočavao sam se s tim vrlo dobro. Nisam dozvolio da me savlada i trudio sam se da sve zabavim. Sve sam stoički izdrzao. Cak i moju bolest sam podneo, nakon operacije i hemoterapije bio sam prebačen u neku izolovanu celiju i ja nisam hteo više tu da se lečim i holandski lekari su procenili da, ako ne operišem jetru zbog metastaze, mogu umreti. Jul je bio rok da me puste ili da me blaže kazne. Čovek dok diše treba da se bori - rekao je predsednik SRS u emisiji "Glamur specijal" na Hepi TV.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.