Gotovina sprema pitu za Mladića

Izvor: Vesti-online.com, 10.Jun.2011, 05:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gotovina sprema pitu za Mladića

Ratko Mladić biće prebačen u blok na trećem spratu zatvora u Sheveningenu u kojem se nalaze Vojislav Šešelj, Ante Gotovina, Mladen Markač, Nebojša Pavković, Milan Lukić, prenosi srpska štampa.

Kako piše beogradski list “Pres“, general Mladić biće uskoro prebačen u blok na trećem spratu zatvora u Sheveningenu u kojem se nalaze i haški optuženici Vojislav Šešelj, Ante Gotovina, Mladen Markač, Nebojša Pavković i Milan Lukić.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Srbi i Hrvati iščekuju Mladića, a prema saznanjima “Presa“, najbolji kuvari, generali Gotovina i Pavković, pripremiće Mladiću poseban specijalitet za dobrodošlicu - pitu sa sirom.

Sagovornik “Presa“ koji je insistirao na anonimnosti, kaže da će Mladić posle perioda adaptacije i lekarskih pregleda, biti prebačen u jedan od tri bloka zatvora u sheveningenu.

“Ratko će biti u ekipi sa Vojislavom Šešeljem, generalom Nebojšom Pavkovićem, Milanom Lukićem, hrvatskim generalima Antom Gotovinom i Mladenom Markačom... Naravno, Tribunal u svakom trenutku može da promeni ovu odluku. Inače, selidbe pritvorenika su česte i do sada je promenjeno nekoliko ekipa“, kaže sagovornik “Presa“.

Mladićevom selidbom među ostale haške optuženike bave se i “Večernje novosti“. Prema pisanju ovog lista, prvi dan izvan zidova samice, Ratko Mladić će u petak provesti za šahovskom tablom. Na drugom spratu pritvorske jedinice u

Sheveningenu, generalov novi ”docimer” Vojislav Šešelj već je poređao figure i čeka da general povuče prvi potez.

Prema saznanjima “Novosti“, jedan od novih komšija Ratka Mladića biće i član “vukovarske trojke“ Veselin Šljivančanin koji u pritvoru važi za najvećeg ljubitelja knjiga. S njim će optuženi general Vojske RS najverovatnije razmenjivati beletristiku, a pre svega svoj ”Rat i mir” koji je poneo iz Beograda.

Ipak, većina slobodnih aktivnosti kojima se bave ostali pritvorenici, za Mladića neće biti dostupna zbog njegovog zdravstvenog stanja. Tako, recimo, neće moći da ”podeli” hobi Vlastimira Đorđevića: pravljenje i pečenje figurica od keramike. Niti će, na primer, moći da igra sa njim tenis ili fudbal sa Milanom Lukićem.

Izvor ”Novosti” kaže da se ovo krilo pritvora odlikuje veoma dobrim međuljudskim odnosima, a da se ceo Sheveningen može nazvati Jugoslavija u malom. “Svi pritvorenici su u više nego korektnim odnosima i podržavaju jedni druge“, tvrdi on.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.