DS osudila Šešeljeve pretnje Aleksandri Jerkov

Izvor: B92, 17.Apr.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS osudila Šešeljeve pretnje Aleksandri Jerkov

Beograd -- Potpredsednica Foruma žena DS Tatjana Manojlović osudila je pretnje koje je lider SRS Vojislav Šešelj uputio narodnoj poslanici Aleksandri Jerkov.

Manojlovićeva je ocenila da "pretnje radikala i brutalne uvrede" koje su iznesene u skupštini Srbije pokazuju da je demokratski proces u Srbiji definitivno zaustavljen.

"Zahtevamo odgovornost svih koji su u ovome učestvovali, kao i onih koji nisu sprečili i zaustavili divljanje", rekla je Manojlovićeva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a preneo DS.

Ona je naglasila da se nasilje nastavlja te da je Vojislav Šešelj obećao da će se potruditi da poslanici Jerkov "život ogadi".

"Insistiramo da se preduzmu sve zakonske mere da se zaštiti Aleksandra Jerkov, kao i da se Narodna skupština vrati ulozi koja joj je Ustavom Srbije utvrđena", rekla je Manojlovićeva.

Šef poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da radikali neće da tuku poslanicu Demokratske stranke Aleksandru Jerkov, ali da će do kraja života da je nazivaju pogrdno.

Šef poslaničke grupe DS Goran Ćirić izjavio je ranije danas da su pretnje usledile pošto je Jerkov u skupštinskoj sali pitala da li će Administrativni odbor i Skupština oduzeti mandat lideru radikala Vojislavu Šešelju, jer je osuđen pred Haškim tribunalom za ratni zločin, da je posle toga usledio niz uvreda, i da su je pošto je ostala sama u sali bez kolega iz DS-a, okružili i pretili.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.