Bojić: Šešelj ima metastaze na jetri

Izvor: Beta, 02.Nov.2014, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bojić: Šešelj ima metastaze na jetri

BEOGRAD, 2. novembra 2014. (Beta) - Zdravstveno stanje lidera Srpske radikalne stranke, haškog optuženika Vojislava Šešelja, ozbiljno je i postoje elementi "životne ugroženosti" i definitivne metastaze na jetri, saopštio je u nedelju Milovan Bojić, jedan od članova lekarskog konzilijuma koji je posetio Šešelja u Hagu.

Bojić je na konferenciji za novinare rekao da nema odobrenje Šešelja da o njegovom zdravstvenom stanju javno govori, ali da to radi zbog medicine, njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << zdravlja i porodice.

"Neka i o meni napiše knjigu u kojoj će me nazvati izdajnikom", rekao je Bojić, koji je bio i ministar zdravlja u vreme vladavine Slobodana Miloševića 1990-ih godina.

On je podsetio da je Šešelju prethodno dijagnostikovan i rak debelog creva, ali da nije bilo adekvatnog medicinskog tretmana.

"Šešelj je trebalo da primi 12 doza hemoterapije, a primio je samo jednu. Dalju terapiju Šešelj je odbio zbog toga što je iz bolnice bio prebačen u `bunker`, prostoriju bez prozora. Kao obrazloženje rečeno mu je da bi njegove izlučevine zbog terapije mogle da budu toksične i štetne i po ostale zatvorenike i medicinsko osoblje, pa je zato izolovan", rekao je Bojić.

Bojić je predložio i kao jedino rešenje izneo da se Šešelj leči u Srbiji, ali je i ukazao da se to ne može očekivati dok njemu ne bude ukinut pritvor.

Bojić je rekao da se javnosti obraća da bi se izbegli senzacionalistički navodi u medijima, a da će zvaničan i detaljan izveštaj naknadno biti sačinjen.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.