Šešelj: Možda je Rus želeo da kupi vagon za krave, licencu za burek…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Možda je Rus želeo da kupi vagon za krave, licencu za burek…

Lider SRS Vojislav Šešelj danas je u Skupštini pitao - zašto je vlast, kako smatra, neadekvatno reagovala na tzv. špijunsku aferu i izašla sa tim u javnost pre nego što se završi istraga i upozorio da bi to moglo da naruši odnose Srbije i Rusije.

Šešelj je ovo poslaničko pitanje uputio premijerki Ani Brnabić i predsedniku Aleksandru Vučiću uz konstataciju da ako je zaista reč o aferi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je način reagovanja nerpimeren, i da je javnost trebalo obavestiti tek kada istraga bude završena.

"Brnabić juče kaže da je situacija vrlo ozbiljna. Pa pitam, preti li rat ili bombardovanje i koju tajnu je naš oficir mogao da otkrije Rusima i ima li neka tajna koju ne znaju već i Rusi i Amerikanci", rekao je Šešelj i odgovarajući sam na to pitanje konstatovao - nema.

Zapitao je, takođe, čemu uzbuna i hitni sastanci najviših državnih organa bezbednosti, jer smatra da se time bespotrebno potpaljuje afera u javnosti.

"Kao da idemo na ruku, pre više meseci nagoveštenoj američkoj špijunskoj operaciji, da se krene na suzbijanje ruskog uticaja na Balkanu", rekao je Šešelj.

Šešelj istovremeno tvrdi da su ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić špijuni, da Mihajlović radi za Amerikance, a Ljajić za Engleze...

Poručio je da situaciju treba smiriti, jer nam ne može doneti dobro ako "to udaramo na sav glas" i da se naši prijateljski odnosi sa Rusijom moraju nastaviti kao da ništa nije bilo.

"Možda je (Rus) hteo da kupi vagon neki da mu krave ne krepaju jer se očekuje sibirska zima u Rusiji. To je neka sitna lova, izgleda po sto evra da su novčanice, to je oko 1.000 evra, šta je to toliko vredno? Možda je neko licencu za proizvodnju bureka prodao nekom, još se ne zna koji je to Srbin ako je uopšte Srbin. Dajte da to naše službe ispitaju i osumnjičenog privedu i podnesu izveštaj i onda u javnost da izađu sa informacijom koja ne mora biti sveobuhvatna".

Poslanik Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović takođe je pitao o aferi “ruski špijun”.

On je naveo da podržava svaku akciju koja ide u pravcu utvrđivanja činjenica i zaštite državnog i ustavnog poretka, ali je ukazao i na sličnu aferu “Omča” koja je bila aktuelna ranije, a lansirana je, kaže, preko jednog dela medija o tajnom planu prozapadnih snaga za destabilizaciju države.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Poslanička pitanja

Izvor: RTS, 21.Nov.2019

Skupština Srbije nastavila je rad postavljanjem poslaničkih pitanja na tzv. špijunsku aferu, o pretnjama direktoru Sportskog centra "25 maj - Milan Gale Muškatirović". . Lider SRS Vojislav Šešelj danas je u Skupštini...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.