NAROD PITA PREDSEDNIČKE KANDIDATE Šešelj: Kod mene nema lažnih obećanja

Izvor: Blic, 20.Mar.2017, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAROD PITA PREDSEDNIČKE KANDIDATE Šešelj: Kod mene nema lažnih obećanja

U velikoj akciji “Blica” danas odgovara lider Srpske radikalne stranke i predsednički kandidat Vojislav Šešelj. Pre njega, čitaoci su rešetali pitanjima Sašu Jankovića, Nenada Čanka, Aleksandra Popovića, Sašu Radulovića, Boška Obradovića...

1. Oslobođen sam svih optužbi pred Haškim tribunalom i kao slobodan građanin mogu da putujem gde god poželim. Čim postanem predsednik otići ću u zvaničnu posetu Ruskoj Federaciji. Kao predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ću putovati i baviti se diplomatskim aktivnostima isto koliko i moji prethodnici.

2. Okretanje Rusiji je neophodno ukoliko želimo da sačuvamo Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije. Rusija je velika sila i jedino njihov međunarodni uticaj može da promeni situaciju u našu korist.

3. Uvek sam se držao svojih političkih principa i ideologije srpskog nacionalizma. Zbog svojih uverenja robijao sam 12 godina u tamnici Haškog tribunala iako mi nikakva krivica nije dokazana. Ne postoji ništa što bi me nateralo da promenim svoja uverenja i principe za koje se zalažem i upravo ta doslednost je ono što me izdvaja od ostalih kandidata.

4. Svim strukturama vlasti ću neprekidno objašnjavati koliko je proces evropskih integracija štetan po Srbiju i koliko je neophodno što pre promeniti spoljnopolitičku orijentaciju naše države. Kao predsednik ću vraćati Narodnoj skupštini na ponovno odlučivanje sve zakone za koje procenim da su štetni, bez obzira na to koliko EU insistira na njihovom usvajanju.

5. Mogu da ponudim realnu i odgovornu politiku koja se ne zasniva na lažnim obećanjima izrečenim u vreme predizborne kampanje. Zalagaću se za povezivanje sa istorijskim prijateljima našeg naroda i za udaljavanje od onih koji nam otimaju Kosovo i Metohiju. Mladi ljudi su prepoznali iskrenost moje politike i zbog toga najveću podršku imam upravo među studentima i omladinom.

6. Nikog drugog ne mogu da zamislim na toj funkciji.

7. Ubeđen sam da ne postoji ni najmanja šansa da ne prođem u drugi krug, tako da ne razmišljam o podršci drugim kandidatima. Istraživanja javnog mnjenja su netačna, a u javnost se plasiraju isključivo rezultati koje naručuju političari i predstavnici zapadnih agentura. Na prethodnim izborima smo imali prilike da vidimo koliko su istraživanja neprecizna – Srpskoj radikalnoj stranci su davali otprilike 5% glasova, a osvojili smo znatno više.

8. Moj rejting je takođe mnogo veći od onog broja koji se saopštava u javnosti, toga su svesni svi politički faktori koji naručuju interna istraživanja.

9. To je filozofsko pitanje. Neophodno je poboljšati standard života građana Srbije, a povećanje plata i penzija jednako bi koristilo i muškarcima i ženama.

10. Od povratka iz Haškog tribunala argumentovano kritikujem rad Vučićeve vlade, njegovih ministara i njega kao premijera. Konačan obračun u kome ću reći sve što imam odigraće se u drugom krugu predsedničkih izbora, čim eliminišem Jankovića i Jeremića iz izborne trke.

11.Odlično se osećam. Izlečio sam se od raka, potpuno sam zdrav i spreman za pobedu na izborima.

12. Mislim da ćete pre toga vi otkriti da ste izmanipulisani da poverujete u tu priču koja nema veze sa istinom. Takođe, smatram da biti opozicija nije nikakav naročit kvalitet i jedva čekam da moja stranka pobedi na narednim parlamentarnim izborima i da formiramo radikalsku vladu. Pitanja poput vašeg su neozbiljna i neprimerena jednom ozbiljnom listu kao što je “Blic”. Primetio sam takođe da pitanja upućena predsedničkim kandidatima nisu ujednačena, veoma su loše selektovana a meni su pripala najneozbiljnija. Pitam se da li je to slučajnost ili namera.

13. Završavam pisanje naučnog dela koje će nositi naslov “U Srebrenici nije bilo genocida”. Knjiga bi trebalo da bude objavljena za nekoliko meseci, kada ću organizovati i veliku promociju u Beogradu, a potom i niz promocija širom Srbije.

14.Zar niste primetili da sam u poslednjih nekoliko meseci smršao 15 kilograma? Prestao sam da jedem slatko, redovno idem na plivanje i nameravam još da smršam.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.