ALBANCI ŽELE DA SE DOČEPAJU PAVKOVIĆA! General odbio da primi OPASAN NALOG!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI ŽELE DA SE DOČEPAJU PAVKOVIĆA! General odbio da primi OPASAN NALOG!

Albanci su generalu Nebojši Pavkoviću poslali nalog za pokretanje istrage navodno nadležnog suda iz Prištine, izjavio je za portal Srbija Danas predsednik SRS dr Vojislav Šešelj

- General Pavković mi se povremeno javi i obavesti me o svom zdrastvenom stanju i o tome šta radi. Ovog puta me je obavestio da su mu doneli nalog za pokretanje istrage navodno nadležnog suda iz Prištine. On to nije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hteo da primi jer jednostavno ne priznaje te albanske vlasti - izjavio je Šešelj.

Predsednik SRS kaže da nije u potpunosti siguran koji akt je Pavkoviću dostavljen, ali da je na osnovu onog što je Pavković ispričao, zaključio da se radi o nalogu za pokretanje istrage.

Šešelj je rekao da porodica generala Pavkovića ima teškoće kad ga posećuje jer nema direktnog leta za Finsku gde general služi kaznu.

Nebojša Pavković penzionisani je general-pukovnik Vojske Jugoslavije.

Tokom rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine obavljao je dužnost komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije.

Pavkovića je Haški tribunal februara 2009. godine osudio na 22 godine zatvora.

S obzirom na to da 2005. godine predao Haškom Tribunalu.

Na osnovu pravila Haškog tribunala, osuđeni mogu da traže prevremeno puštanje na slobodu nakon što odsluže dve trećine kazne.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.