Stojković besan posle derbija: Odreći ću se srpskog pasoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković besan posle derbija: Odreći ću se srpskog pasoša

Golman Partizana i srpske reprezentacije Vladimir Stojković, revoltiran remijem sa Crvenom zvezdom (1:1), izjavio je da ga je zbog sudija sramota što je građanin Srbije.

Partizan je vodio golom Gomeša, a Zvezda je u finišu do boda došla pogotkom Boaćija i to na naknadnu odluku sudija, jer su smatrale da je lopta prešla liniju i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Stojković zakasnio sa odbranom.

"Prvi put u životu me sramota što sam Srbin, odreći ću se sutra srpskog pasoša", rekao je Stojković za Arenu sport posle utakmice.

Stojković smatra da pomoć i sudija, iza gola, nije mogao najbolje da proceni.

"Sudija nije mogao da vidi loptu od mene. Svaka čast igračima Zvezde na borbenosti, ali ovo što sam video... Prvi put me je sramota što sam član ove države", zaključio je bivši golman Crvene zvezde.

Stojković je potom izašao pred novinare i dodatno govorio o toj situaciji:

"Istorijska situacija, naravno, protiv Partizana. Nismo ni očekivali da će biti drugačije. Šta drugo reći, mi ne možemo iz ove kože, viša sila... I da je bio gol, on nije mogao da vidi. Deset snimaka se vidi da da sam celim telom iza lopte. Sudija je počeo je da viče da je gol pre nego što je Boaći skočio, znači izrežirano je, mi nismo smeli da pobedimo. Zato sam sve ono izjavio i stojim iza toga. Ne umanjujem Zvezdin uspeh u Ligi šampiona, čestitam im od srca. Ali, pokazali smo da smo bili mnogo bolji, ali nekad ne možeš protiv više sile".

Novinari su ponovo pitali Stojkovića da li ostaje pri tome da će da preda srpski pasoš:

"Ne ostaje mi ništa drugo. Sve razumem - da Zvezda treba da bude, i neka bude prva, ali nemojte da nam ovo radite, da pišete istoriju na našem stadionu, da ponižavate naše navijače, naš kllub, kao da nismo deo Srbije, kao da smo ne znam odakle. Sramota me je i ne bežim od toga da me je sramota. Rasplakali su danas mnogo dece, mnogo navjača. Nemam ništa protiv navijača Zvezde, bila je lepa atmosfera... Bila je neka viša sila, definitivno".

Istakao je da je ubeđen da nije gol.

"Imao sam 100 situacija ovakvih u životu i nikad niko nije svirao gol. I da je ušla u gol sudija sa moje leve strane (Đokić, prim. aut.) nije mogao da vidi, garantujem. A odmah je rekso da je gol. Nije ni čudo što nam se dešavaju onakve stvari kao protiv Švajcarske, da nam ono rade, jer mi to zaslužujemo, zbog ovoga što se dešava ovde, a Bog sve vidi".

Mirković: Da, verujemo sudiji, ali verujem i Stojkoviću

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković izjavio je da je ekipa odigrala skoro perfektan meč protiv Zvezde, ali da ostaje veliki žal što nije uspela da pobedi.

"Momci su odigrali odlično, pokazali veliku borbenost, ali ostaje žal za celim plenom. Dobro smo otvorili utakmicu, imala tu dozu agresije koja nam je ranije nedostajala, ali nažalost dali smo samo jedan gol", rekao je Mirković na konferenciji za medije.

On je istakao da je sada jasno u kakvoj su zabludi bili svi koji su o njegovim igračima govorili loše.

"O mojim igračima se prethodnih dana pisalo mnogo lošega, mislim da su pokazali da zaslužuju više respekta. Moramo da igramo svaku utakmicu ovako, to je put"

Kada je u pitanju Zvezdin gol Mirković je rekao:

"Nije bilo teoretske šanse sa vidim, sudija je dosudio gol, ostaje da mu verujemo, ali verujem i golmanu Stojkoviću koji tvrdi da nije prešla. Snimak će pokazati, ako ga ima, ako ne, otišlo je u nebo"

Trener Partizana jasno je rekao sa se zalaže za uvođenje VAR-a.

"Kad se dešavaju stalne greške, ne mislim samo na Partizan, ekipe napuštaju teren, ljudi odlaze, ako sudije ne vide, onda neka vidi VAR. Takva pomoć po mom mišljenju nije potrebna. Ja sam za to, iskreno kažem, mada bi to o mom klubu moglo da napravi problem", poručio je Mirković.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.