Remi u Dubaiju, Srbija - Rusija 1:1

Izvor: B92, 15.Nov.2013, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remi u Dubaiju, Srbija - Rusija 1:1

Fudbalske reprezentacije Srbije i Rusije igrale su 1:1 (1:1) u prijateljskom meču u Dubaiju.

Samedov je doneo prednost Rusima u 30. minutu, izjednačio je Filip Đorđević već u sledećem.

U verovatno poslednjem meču Siniše Mihajlovića na klupi Srbije naš tim potpuno ravnopravno se nosio sa ekipom koja idena Svetsko prvenstvo. .

Jubilarni 50. meč za Srbiju igra golman >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vladimir Stojković. Rusija će sledeće godine igrati na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Za četiri dana "Orlove" očekuje i duel protiv selekcije "Novinara" u Užicu, čime će zaključiti 2013. godinu.

Tok meča možete pratiti na našem sajtu:

Srbija: Stojković, Biševac, Ivanović, Kolarov, Rukavina, Petrović, Matić, Basta, Tošić, Tadić, Đorđević.

Rusija: Akinfejev, Kozlov, Ignaševič, Granat, Kombarov, Širokov, Glušakov, Fejzulin, Samedov, Jonov, Kokorin.

Na stadionu Al Zabel ogromnu podršku ima ruski tim, naših navijača u Dubaiju ima mnogo manje.

Rusi su već u drugom minutu ušli po levoj strani u naš šesnaesterac, ali nisu stvorili šansu.

U devetom minutu nekoliko pokušaja Srbije, od kojih je najopasniji bio udarac Kolarova za 14 metara, odbranio je Akinfejev. Sve je počelo tako što se Đorđević oslobodio Granata i ušao u srce šesnaesterca.

U 13. minutu uplašili smo se za zdravlje ruskog kapitena Romana Širokova, koji je pao kao pokošen, ali se ispostavilo da je samo hteo da iznudi prekršaj. Domaći sudija Rašid Al Zaruni nije se dao prevariti.

Rusi su prvi put zapretili iz slobodnjaka u 20. minutu, ali je Širokov bio neprecizan, posle čega su dvaput napali centaršutevima, nedovoljno opasno za gol slavljenika Stojkovića.

U 30. minutu prva prava akcija Rusa, Širokov je odigrao dupli ps sa Kokorinom i ostao otvoren na šutu sa 16m, Stojković je odbranio, ali je uspavanu odbranu Srbije kaznio Samedov - 1:0. Treći reprezentativni gol fudbalera Lokomotive.

Minut kasnije Srbija stiže do izjednačenja - Tadić je centrirao sa leve strane, Basta vratio loptu sa zadnje stative, a širom Evrope traženi Filip Đorđević rutinski glavom postiže treći gol za Srbiju.

Otvorio se meč, Kokorin je uputio odličan šut tik pored gola, a u sledećem napadu Matić pokazao zašto je najskuplji igrač na terenu briljantnom intervencijom.

Tadić je još jednom lepo odmerio trenutak dapošalje loptu Đorđeviću, izbegnuta je ofsajd zamka, ali je napadač Srbije sporo primiio loptu i samo iznudio korner.

Još jednom Rusi prete iz slobodnjaka, Stojković hvata loptu Širokova. Ivanović je dobio karton praveći faul. I u sledećem napadu ispao je kapiten Srbije, Jonov je utrčao u 16m, ali je bio nespretan. Treća vezana Banetova greška, poklonjena lopta Rusima, ali se brzo ispravio. Odmah zatim pokušava Glušakov.

U drugom poluvremenu naš tim deluje odlučnije i više vremena provodi oko šesnaesterca protivnika.

Kada su se povukli, iskoristili su priliku za kontru, a Tadić je mogao da izvuče i više od kornera.

Tokom većeg dela drugog poluvremena naš tim je kontrolisao igru, ali nije viđeno mnogo prilika do 80. minuta, kada je na terenu već bilo mnogo rezervista sa obe strane..

Tada je ponovo počela serija dobrih poteza - najpreje Rukavina idealno poslužio Đuričića, koji je umestobrzog šuta driblao, stovrio sebi dosta prostora, ali onda probao lobom.

Na drugoj strani je Smolov pobegao odbrani i obišao nepotrebno istrčalog Stojkovića, ali je bio u teškoj poziciji, pa nije ni šutnuo na gol.

U 87. minutu Kokorin stiže na centaršut pre Biševca, ali šutira baš neprecizno.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uživo: Provera "orlova" u Dubaiju, Srbija - Rusija

Izvor: Blic, 15.Nov.2013

Fudbalska reprezentacije Srbije od 17:30 u Dubaiju igra prijateljsku utakmicu protiv učesnika predstojećeg Svetskog prvenstva, Rusije, a zbivanja sa tog meča možete da pratite uživo uz Blicsport.rs...Selektoru "orlova" Siniši Mihajloviću ovo je možda poslednji zvanični meč na klupi naše nacionalne...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.