Stojković: Bez srljanja i pritiska da moramo da pobedimo

Izvor: BKTV News, 14.Jun.2018, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojković: Bez srljanja i pritiska da moramo da pobedimo

Golman Srbije oprezan uoči duela sa Kostarikom

Tri dana preostala su do premijere Orlova na Svetskom prvenstvu u Rusiji protiv Kostarike. Upravo prvi duel na Mundijalu okarakterisan je kao prekretnica za Srbiju, ali prvi golman fudbalske reprezentacije Srbije Vladimir Stojković >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << naglasio je da ne treba juriti pobedu protiv Kostarike po svaku cenu, već iz smirenosti doći do pozitivnog rezultata na startu Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Ne treba da postoji ona tenzija, pritisak da moramo da pobedimo. Znamo šta želimo, ali isto tako znamo da na Svetskom prvenstvu nema lakih rivala, Kostarika je ozbiljan protivnik. Ovakve utakmice su obično tvrde, ipak nadam se najboljem. Ne treba srljati i zaletati se, ali i ne treba da postoji pritisak da moramo da pobedimo po svaku cenu", rekao je Stojković u Svetlogorsku, bazi Orlova u Rusiji.

Stojkovića, kome je SP u Rusiji treće u karijeri posle Nemačke (2006) i Južne Afrike (2010), su mediji podsetili da je nacionalni tim na prethodna dva turnira na kojima je učestvovao krenuo porazima od Holandije i Gane identičnim rezultatom 1:0.

"Bolje i da se završi 0:0 nego da opet nesrećno izgubimo. Ne smemo da gubimo glavu nijednog trenutka, moramo da kontrolišemo stvari na terenu, a iz takvog pristupa doći će i rezultat", poručio je Partizanov čuvar mreže.

Kako je naveo, sve je obradovala igra ekipe u pobedu nad Bolivijom (5:1) u poslednjoj proveri pred Mundijal.

"Bilo je dobro i u odbrani, biće sve kako teba. Moramo da budemo kao porodica, a onda će uspeh doći", zaključio je Stojković, uz pohvale na račun kolege iz Kostarike Kejlora Navasa.

Reprezentacija Srbije će utakmicu protiv Kostarike odigrati u nedelju od 14 sati u Samari.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.