Počelo uklanjanje deponije duž Rokovog potoka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počelo uklanjanje deponije duž Rokovog potoka

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je akciji čišćenja divlje deponije kod Rokovog potoka u naselju Sadovi koju sprovodi JKP "Čistoća" Novi Sad zajedno sa JKP "Vodovod i kanalizacija" i JP "Vode Vojvodine".

Grad Novi Sad čini sve kako bi maksimalno sačuvao i unapredio životnu sredinu. Inicirali smo veliku akciju ozelenjavanja, animiramo sve da nam se priključe i doprinesu zelenom fondu grada, a kontinuirano uklanjamo deponije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i nepropisno odlagan otpad. JKP "Čistoća" godišnje uklanja divlje deponije sa više od 12500 lokacija na teritoriji grada sa prigradskim naseljima. Na dnevnom nivou reč je o 40 do 50 lokacija koje se uklanjaju u dve smene. Naš je cilj da Novi Sad bude najbolje mesto za život svih nas, a to možemo postići jedino svi zajedno" , rekao je Vladimir Stojković i apelovao na građane da smeće odlažu na mesta koja su planirana za to, kao i da se obrate svojim mesnim zajednicama ukoliko nisu u mogućnosti da to sami da urade.

On je dodao da će Grad, pored mera koje preduzima inspekcija kažnjavanjem počinioca koji se na neodgovoran način odnose prema životnoj sredini i ostalim sugrađanima, preduzeti i druge tehničke mere kako bi se onemogućio pristup ovakvim lokacijama i sprečilo stvaranje divljih deponija.

Direktor JKP "Čistoća" Vladimir Zelenović rekao je da će ova akcija trajati duže od pet dana s obzirom na količinu otpada duž Rokovog potoka, napominjući da je to jedna od većih deponija na teritoriji Grada Novog Sada.

"JKP "Čistoća" je u protekle dve nedelje uklonilo velike divlje deponije na potezu između Stepanovićeva i Kisača, kao i između Futoga i Begeča, a osim pomenutih lokacija, nastavlja se sa čišćenjem većih deponija na Temerinskom putu. Takođe, JKP "Čistoća" radeći u dve smene svakodnevno uklanja male divlje deponije na teritoriji Grada Novog Sada i prigradskih naselja", naglasio je Zelenović.

Osim redovnih sezonskih akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, postavljanjem kontejnera za krupni otpad u svim delovima grada i prigradskim naseljima, JKP "Čistoća" redovno apeluje na građane da ih pozovu telefonom na broj 0800 021 029 i iznajme kontejner od pet kubika ili da otpad odnesu na Gradsku deponiju, gde je prijem otpada besplatan.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Radnici u dve smene čiste divlje deponije

Izvor: Danas, 25.Feb.2020

Član Gradskog veća za komunalne poslove Vladimir Stojković prisustvovao je danas akciji čišćenja divlje deponije kod Rokovog potoka u naselju Sadovi koju sprovodi javno-komunalno preduzeće "Čistoća" Novi Sad zajedno sa javnim-komunalnim preduzećem "Vodovod i kanalizacija" i javnim preduzećem...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.