Zelenski pozvao na hitan prekid vatre

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2022, 09:30

Zelenski pozvao na hitan prekid vatre

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je danas na hitan prekid vatre u istočnom delu zemlje, gde su se sukobi između proruskih snaga i ukrajinskih snaga pojačali tokom poslednjih dana.

On je takođe rekao da Ukrajina podržava mirovne pregovore u okviru Trilateralne kontakt grupe (TCG), gde Ukrajina zajedno učestvuje sa Rusijom i Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), prenosi agencija Rojters.

"Zalažemo se za intenziviranje mirovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << procesa. Podržavamo trenutno sazivanje TCG", napisao je Zelenski na Tviteru.

Zelenski poziva Putina da se sastanu i da izabere lokaciju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozvao je ruskog predsednika Vladimira Putina da se sastanu kako bi potražili načine za rešenje krize.

"Ne znam šta predsednik Ruske Federacije želi, tako da predlažem sastanak", kazao je Zelenski u subotu na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, gde se sastao i sa američkom potpredsednicom Kamalom Haris, prenosi AP.

Ukrajinski predsednik je dodao da Rusija može da izabere lokaciju sastanka.

"Ukrajina će nastaviti da sledi samo diplomatski put radi mirnog rešenja", istakao je Zelenski.

Za sada nema odgovora Kremlja na ovaj predlog Zelenskog.

On je uputio poziv Putinu nekoliko sati nakon što su lideri proruskih snaga u istočnoj Ukrajini naredili punu vojnu mobilizaciju.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.