Za Srbiju poleteo četvrti avion Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2020, 14:17

Za Srbiju poleteo četvrti avion Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije

Četvrti avion Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije sa specijalistima Ministarstva odbrane Rusije poleteo je za Srbiju kako bi se pomoglo u borbi protiv koronavirusa, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Po naredbi Putina stvara se vazduhoplovna grupa za brzo pružanje pomoći Srbijihttps://t.co/Jvt4ov0pAT
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) April 3, 2020 Naredbom vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije, Vladimira Putina, ministra odbrane, generala Sergeja Šojgua, izdata je naredba da se od 3. aprila stvori vazduhoplovna grupa za brzo pružanje pomoći Republici Srbiji u borbi protiv širenja infekcije koronavirusom. foto: © RIA Novosti / Minoboronы RF Za sada je planirano 11 aviona, kojima će biti upućeno 87 vojnih virusologa specijalista i lekara, specijalna oprema i tehnika, uključujući zaštitna sredstva i 16 jedinica vojne tehnike.
 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Stigla medicinska pomoć iz Ruske Federacije

Izvor: Vostok.rs, 03.Apr.2020

Na aerodrom „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ na Batajnici sleteo je i četvrti avion sa medicinskom pomoći iz Ruske Federacije. Pozdravljajući medicinske stručnjake iz Rusije ministar odbrane Srbije, Aleksandar Vulin istakao je da dogovor dva vrhovna komandanta, Vojske Republike Srbije Aleksandra...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.