ZBOG OVOGA JE PUTIN JAK KAO ZEMLJA Otkriven ceo jelovnik: Obožava jagnjetinu, a jede samo OVAJ SLATKIŠ

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 22:07

ZBOG OVOGA JE PUTIN "JAK KAO ZEMLJA" Otkriven ceo jelovnik: Obožava jagnjetinu, a jede samo OVAJ SLATKIŠ

Ali, šta jedu svakog dana? Odgovor na ovo pitanje daju svetski mediji, a analizu ishrane prvog čoveka Ruske Federacije, Vladimira Putina, dala je srpska nutricionistkinja Jovana Srejić Ferluga.

Često slušamo o tome šta svetski lideri imaju na trpezi tokom neke svečanosti, kada posećuju prijeme, konferencije ili u svojoj zemlji dočekuju druge svetske moćnike.

Ruski lider veoma vodi računa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << šta jede, pa svetski mediji pišu da uživa u ruskoj ishrani i ne haje previše za internacionalne specijalitete.

Ruska ishrana zasniva se na čorbama, supama, kuvanim jelima od skromnih sastojaka, jedu dosta zdravih namirnica kao što su turšija i beli luk. Cvekla i krompir, odlični izvori gvožđa i vitamina C, praktično su nezaobilazni u ruskoj dijeti. Pročitajte pet najvećih tajni ruske ishrane!

Putin obožava žitarice i med, najčešće doručkuje ovsenu kašu, ili heljdinu, uz dodatak prosa i altajskog meda. Redovno jede i omlet s mladim sirom, a voli i prepeličja jaja.

- Putin češće bira povrće od voća, interesantno je da čak bira i sokove od povrća koji su prava vitaminska bomba. Mogu da zaključim da je ishrana ovog svetskog lidera veoma zdrava i dobro izbalansirana - rekla je nutricionistkinja Jovana Srejić Ferluga za "Zdravlje u tanjiru".

Putin redovno jede paradajz, sjajan izvor likopena, potom krastavac a uvek bi dao prednost ribi u odnosu na meso. Od mesa najviše voli jagnjetinu, a ravnodušan je prema slatkišima, sa jednim izuzetkom - obožava sladoled.

Putin najčešće ne ruča jer nema vremena, pa večera lagano uz mlečne proizvode, naročito kefir. Njegova ishrana uglavnom se može definisati kao mediteranska i izbegava preterano obrađivane proizvode i alkohol. Povremeno popije vino ili pivo, nikada kafu već se budi uz zeleni čaj. Među omiljenim napicima mu je sok od dvekle i malo rena.

- Cele žitarice često su na njegovom meniju, ovakve kaše produžavaju osećaj sitosti i stabilizuju šećer u krvi. Odličan su izvor vitamina B i brojnih minerala, a sadrže i dijetalna vlakna. Putin može i da preskoči ručak jer mu kaša daje osećaj sitosti - rekla je Srejić Ferluga.

- Putin pije kefir, omiljeni kiselomlečni proizvod u Rusiji, a pošto više voli ribu od mesa, obezbeđuje dovoljan unos omega-3 masnih kiselina. Unos laganih proteina balansira jagnjetinom i tako osigurava dovoljno izvora gvožđa - rekla je ona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.