Vučić uputio PISMO PUTINU: Zahvalnost na podršci, prvenstveno oko Kosova i Metohije (FOTO)

Izvor: BKTV News, 12.Jun.2018, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić uputio PISMO PUTINU: Zahvalnost na podršci, prvenstveno oko Kosova i Metohije (FOTO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i građanima te zemlje povodom nacionalnog praznika Ruske federacije i izrazio zahvalnost Moskvi na podršci u pitanjima od suštinskog i nacionalnog interesa Srbije, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije. 

"Upućujem srdačne čestitke i najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << želje za vaš dalji napredak i blagostanje vaše zemlje", rekao je Vučić, koji je povodom Dana Rusije posetio Ambasadu Ruske Federacije u Beogradu.

Istakao je da je ovaj dan važan i za sve one kojima je Rusija prijatelj, koji poštuju viševekovnu istoriju ruske državnosti, večne vrednosti partiotizma i zalaganje naroda za slobodu i nezavisnost, kao i bogato duhovno i kulturno nasleđe ruskog naroda.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Vučić je kazao da ga kao iskrenog prijatelja veoma raduje činjenica da Rusija kao snažna i nezavisna država, sa Putinom kao predsednikom i na osnovu njegove vizije i jasne političke misli, postiže velike uspehe.

"Novi majski Ukaz je još jedna potvrda da se svojim dugogodišnjim posvećenim radom zauvek zadužili savremenu rusku državu i doprineli jačanju političke stabilnosti, jedinstvu ciljeva i konsolidaciji društva", objasnio je on.

Vučić je naznačio da mu čvrst međusobni odnos koji su on i Putin izgradili na uzajamnom poštovanju, razumevanju i poverenju pruža uverenje da i dalje može da očekuje Putinovu svesvrdnu pomoć jačanju veza dve zemlje i ostarivanje zajedničkih projekata, čemu će Srbija, podvukao je, kao pouzdan partner i iskren prijatelj dati pun doprinos.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

On je izrazio veliku zahvalnost na podršci Rusije u pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Sbriju, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije.

Predsednik je istakao da ruski i srpski narod veže istorisjko prijateljstvo, a da uzajamno razumevanje između dva naroda može da posluži kao dobar primer mnogim narodima u svetu.

"Zato bratskom ruskom narodu još jednom čestitam nacionalni praznik i želju za dobro zdravlje, sreću u ličnom životu, a vama dragi Vladimire puno uspeha u vašem odgovornom poslu u korist Rusije i izražavam nadu da ćete nam ponovo ukazati čast i uskoro posetiti Srbiju", zaključio je Vučić čitajući na ruskom pismo čestitku ruskom predsedniku.

Vučić je čestitku upućenu predsedniku Rusije Vladimiru Putinu predao ambasadoru Ruske federacije u Beogradu Aleksandru Čepurinu.

Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDŽIĆ

Rusija svoj Dan obeležava 12. juna, jer je tog dana 1990. godine doneta Deklaracija o državnom suvereniteta Rusije, a na taj datum su, godinu dana kasnije, održani i izbori na kojima je za predsednika izabran Boris Jeljcin, koji je datum i proglasio praznikom i neradnim danom.

Zvaničan naziv, Dan Rusije, praznik je dobio 2002. godine.

U Ambasadi Rusije tim povodom popodne je prijem, a predsednik Vučić kasnije danas putuje u Tursku, na poziv predsednika Redžepa Tajipa Errdoana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Ruski i srpski narod veže istorijsko prijateljstvo

Izvor: Beta Video, 12.Jun.2018

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u pismu izrazio veliku zahvalnost na podršci Rusije u pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju, prvenstveno po pitanju Kosova i Metohije. Vučić je ocenio da ruski i srpski narod veže istorijsko prijateljstvo a da uzajamno...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.