Vučić stigao u Moskvu, danas sa Putinom

Izvor: B92, 08.Maj.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić stigao u Moskvu, danas sa Putinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Moskvu gde će se sastati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je juče na tu dužnost stupio četvrti put.

Kako je saopštio Kremlj, Vučić ie boraviti u radnoj poseti Moskvi povodom obeležavanja 73. godišnjice Pobede nad fašizmom.

Dvodnevna poseta dolazi na poziv ruskog predsednika, a Vučić će biti prvi državnik koji će sastati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa Putinom nakon njegove inauguracije, održane u ponedeljak. Dvojica lidera će se sastati oko 19 sati po ruskom vremenu u Kremlju.

Nakon toga će nastaviti razgovore tokom radne večere. Šta će biti teme razgovora u Kremlju nije do kraja precizirano, ali nema sumnje da će jedna od glavnih biti pitanje Kosova i Metohije.

Planirano je da Putin i Vučić razgovaraju o trenutnom stanju i perspektivama daljeg razvoja rusko-srpske saradnje, sprovođenju zajedničkih investicionih projekata i razmeni mišljenja o trenutnim problemima u regionu, najavljeno je u Moskvi.

Ruska strana uverena je da će razgovori Vučića i Putina biti sadržajni i uzajamno korisni, da će proći u poslovnom duhu, ali istovremeno i u neformalnoj atmosferi.

Predsednik Srbije u sredu će prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.

Inače vojnoj paradi, pored Vučića, kako najavljuju ruski mediji, od stranih zvaničnika prisustvovaće još samo izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Predsednik Srbije će sa svojim ruskim kolegom, posle parade, položiti venac na spomenik Neznanom junaku, a potom i cveće na spomen-ploče gradova-heroja. Takođe predsednik Srbije prisustvovaće i prijemu u Velikom kremaljskom dvorcu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić se sastaje s Putinom u Moskvi

Izvor: N1 televizija, 08.Maj.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić srešće se danas u Moskvi sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, koji je juče na tu dužnost stupio četvrti put.Kako je saopštio Kremlj, Vučić ie boraviti u radnoj poseti Moskvi povodom obeležavanja 73. godišnjice Pobede nad fašizmom..."Planirano je razmatranje...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.