Vladimir Putin pobesneo: Amerikance krivim za smrt mog generala

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Sep.2017, 00:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vladimir Putin pobesneo: Amerikance krivim za smrt mog generala

Čeka se njegov sledeći potez

Ruski predsednik Vladimir Putin žestoko je reagovao nakon što je dobio vesti da je na sirijskom ratištu ubijen jedan od njegovih najodlikovanijih i najvernijih generala - Valerij Asapov (52).

Zvaničnici Kremlja, među kojima je i Sergej Rjabkov, zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, optužili su Ameriku da stoji iza smrti najvišeg ruskog vojnog zvaničnika na sirijskom tlu otkad se Moskva aktivno uključila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u okončanje tog sukoba 2015. godine.

- Smrt ruskog komandanta je krvava cena dvolične američke politike u Siriji - bio je oštar Rjabkov, koji je aludirao na činjenicu da snage SAD od početka sirijskog konflikta predvode koaliciju borbe protiv džihadista Islamske države (ISIS), ali da su se mnogo više koncentrisali na podržavanje protivnika režima sirijskog predsednika Bašara el Asada.

- Time su omogućili zločincima ISIS da napreduju mnogo više - rekao je Rjabkov.

Inače, rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da je general Asapov poginuo u granatiranju u blizini Deir ez Zora u Siriji, kao i da je su za taj napad odgovorni ekstremisti ISIS.

- General će posthumno biti odlikovan. Bio je jedan od naših najvažnijih ljudi - navedeno je još iz ministarstva i istaknuto da će Asapov, kog je Putin 2013. odlikovao najvišim Ordenom prestižnog reda za doprinos otadžbini, biti sahranjen uz najviše počasti.

Inače, još nije obelodanjeno da li će Putin narediti neke kontramere prema SAD, ali ruski mediji već navode da će svojim snagama u Siriji sigurno narediti da još žešće udare po preostalim položajima krvoloka ISIS.

Iako je grad nedavno uglavnom očišćen od džihadista, po njegovim obodima ostale su grupe koje još pružaju otpor udruženim sirijskim i ruskim snagama na tom prostoru. Asapov je upravo zbog važne pobede kod Dajr ez Zura otišao u Siriju da kao najviši savetnik ruske armije pomogne sirijskim snagama u daljim obračunima sa Islamskom državom.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.