VELIKODUŠNO! Evo kakvu je pomoć PUTIN ponudio FRANCUZIMA, nakon požara koji je zahvatio NOTR DAM

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VELIKODUŠNO! Evo kakvu je pomoć PUTIN ponudio FRANCUZIMA, nakon požara koji je zahvatio NOTR DAM

Predsednik Rusije Vladimir Putin ponudio je da se u Francusku pošalju najbolji ruski stručnjaci za pomoć u obnovi Notr Dama, javlja portparol Kremlja.

- Putin je izrazio nadu da velika katedrala može da bude obnovljena i predložio da se u Francusku pošalju najbolji ruski stručnjaci koji imaju bogato iskustvo u restauraciji spomenika svetske kulturne baštine, uključujući dela srednjovekovne arhitekture >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << - navodi se u saopštenju.

Najveći požar u katedrali Notr Dam počeo je sinoć. Plamen je zahvatio noseću konstrukciju. U gašenju požara je učestvovalo oko 400 vatrogasaca. Požar je ugašen jutros. Prema podacima francuskih medija, nesreća je povezana sa radovima na restauraciji. Deo katedrale je bio zatvoren.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.