Uskršnjoj liturgiji prisustvovali Putin i Medvedev

Izvor: Večernje novosti, 28.Apr.2019, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskršnjoj liturgiji prisustvovali Putin i Medvedev

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je ponoćnu uskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, kojoj su prisustvovali predsednik i premijer Rusije, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril služio je ponoćnu uskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, kojoj su prisustvovali predsednik i premijer Rusije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev. Patrijarh Kiril je istakao da je Uskrs najveći hrišćanski praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću, prenosi Tass."Svetovna kultura izbegava i čak strahuje od onoga što će nam se desiti s druge strane zemaljskog života, šta će nam se desiti posle smrti. To je još uvek tajna i nerešeno pitanje za nevernike. Međutim, mi hrišćani se ne bojimo odgovora jer mi slavimo pobedu Hrista nad smrću", rekao je patrijarh Kiril u obraćanju vernicima.PROČITAJTE JOŠ - Putin postao počasni doktor vodećeg kineskog univerzitetaLiturgiji su prisustvovali i gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanjin i druge javne ličnosti.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Uskrs

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaskršnjoj liturgiji u Moskvi prisustvovali Putin i Medvedev

Izvor: RTV Pink, 28.Apr.2019

Ruski patrijarh Kiril služio je ponoćnu vaskršnju liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, kojoj su prisustvovali predsednik i premijer Rusije, Vladimir Putin i Dmitrij Medvedev.

Nastavak na RTV Pink...

Uskrs proslavljen širom sveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2019

Više od 4,3 miliona ljudi širom Rusije prisustvovalo je proslavi Uskrsa, saopštila je danas portparolka ruskog ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk...Ona je za agenciju Tass rekla da je u pravoslavnim crkvama i manastirima održano 12.000 uskršnjih službi i liturgija...Ruski patrijarh Kiril...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.