„Učtivi ljudi“: Putin čestitao praznik pripadnicima Snaga za specijalne operacije

Izvor: Vostok.rs, 27.Feb.2021, 13:55

„Učtivi ljudi“: Putin čestitao praznik pripadnicima Snaga za specijalne operacije

Predsednik Vladimir Putin čestitao je vojnicima i veteranima Snaga za specijalne operacije profesionalni praznik. „Želim da vam iskreno zahvalim na besprekornoj službi, nepokolebljivoj odanosti vojnoj dužnosti i zakletvi“, navodi se u čestitki objavljenoj na veb stranici Kremlja. Šef države je primetio da je stvaranje Snaga za specijalne operacije odgovor na izazove vremena, uključujući ozbiljne promene u prirodi vojnih pretnji i metoda ratovanja. Sada Rusija ima jedinstvene mogućnosti za rešavanje problema od posebne važnosti i složenosti, naglasio je predsednik. Pripadnidži Snaga za specijalne operacije to su dokazali više puta kada su zadavali razorne udarce teroristima i rizikovali da zaštite civile, podsetio je predsednik. I sada su u stalnoj borbenoj pripravnosti, dodao je on, izrazivši uverenje da će Snage za specijalne operacije uspeti da reše i najtežu borbenu misiju, jer su u njihovim redovima „hrabri i odlučni ljudi sa nesalomivom voljom, pravi rodoljubi otadžbine", prenose RIA Novosti. Dan Snaga za specijalne operacije obeležava se u Rusiji od 2015. godine. Pada na 27. februar, u znak zasluga vojnika u obezbeđivanju bezbednosti na Krimu u proleće 2014. godine. Krim 2014. godine, foto: © RIA Novosti. Andreй Stenin
Tada su pripadnici u maskirnim uniformama bez identifikacionih oznaka preuzeli kontrolu nad zgradom Vrhovnog saveta Krima, aerodroma u Simferopolju i drugim strateškim objektima. Krim 2014. godine, foto: © RIA Novosti. Andreй Stenin Pored toga, pomogli su da se osigura red tokom referenduma o ponovnom ujedinjenju poluostrva sa Rusijom. Naglašena korektnost vojnika dovela je do pojave izraza „učtivi ljudi“. Krim 2014. godine, foto: © RIA Novosti. Andreй Stenin Stvaranje Snaga za specijalne operacije zvanično je objavljeno u martu 2013. godine. Oni ne pripadaju nijednom rodu Oružanih snaga Rusije, jer su posebna struktura čiji zadaci proizilaze iz samog njenog imena.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.