Tužba protiv Putina:Dao je novac firmi svog zeta

Izvor: B92, 11.Feb.2016, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužba protiv Putina:"Dao je novac firmi svog zeta"

Moskva -- Ruski opozicionar Aleksej Navalni rekao je da je podneo tužbu protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

On je naveo da je tužio svog političkog rivala nakon što je agencija Rojters objavila da je kompanija čiji je delom vlasnik Putinov zet od države dobila pomoć od 1,75 milijardi dolara.

Rojters je objavio da je kompanija Sibur, u kojoj deonice ima Kiril Šamalov, dobila subvencije države pod “iznenađujuće povoljnim uslovima“.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Navalni je u tužbi istakao da je Putin prekršio ruske zakone protiv korupcije pošto nije objavio da je u sukobu interesa kada je lično odobrio finansiranje kompanije Sibur.

Tražio od suda da proglasi nezakonitom odluku predsednika Rusije kako bi se sprečilo dalje širenje sukoba interesa, a zahteva i da se Putin izuzme iz donošenja bilo kakvih rešenja kada je u pitanju kompanija Sibur.

“Kiril Šamalov je suprug Putinove ćerke, Putinova odluka da kompaniji Sibur dodeli državni novac je klasičan sukob interesa, pravo iz udžbenika“, naveo je Navalni.

Portparol ruskog predsednika Dmitri Peskov rekao je da Putin nije informisan o tužbi i nije hteo da odgovori na pitanja agencije Rojters.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ruski opozicionar podneo tužbu protiv Putina

Izvor: Beta, 12.Feb.2016, 17:17

Ruski opozicioni lider Aleksej Navalni podneo je tužbu protiv predsednika Vladimira Putina u kojoj ga je optužio da je prekšio antikorupcijske zakone, potvrdio je danas moskovski sud.Sud je za Asošiejtid pres naveo da je Navalni optužio Putina da nije prijavio sukob interesa povodom zajma od 1,75...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.