Tramp stigao sinoć, Putin kasnio i poremetio sve / VIDEO

Izvor: B92, 16.Jul.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp stigao sinoć, Putin kasnio i "poremetio sve" / VIDEO

Helsinki -- Ruski predsednik Vladimir Putin sleteo na aerodrom u Helsinkiju, sa zakašnjenjem od 20 minuta. Kada je stigao u palatu, ka njemu je krenuo Tramp.

Putina je u palati, gde će razgovarati sa Donaldom Trampom sačekao finski predsednik.

Nakon što je ruski predsednik stigao u palatu, ka njoj je krenuo i američki predsednik koji je stigao u 12,55.

Finska državna televizija YLE >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi da je prvobitno planirano da Putin u 11,30 časova po srednjeevropskom vremenu sleti u Helsinki, pola sata kasnije u dođe u predsedničku palatu u prestonici Finske, da američki predednik tu stigne deset minuta potom.

Prema prvobitnom planu, koji je "pao u vodu", bilateralni sastanak ruskog i američkog predsednika trebalo je da počne u 12,15 časova.

Međutim, Putin je kasnio u startu, a kolona crnih automobila čekala je parkirana na finskom aerodromu Helsinki-Vanta i čekala dolazak Putina preko polla sata. Prethodno je na erodrom u Helsinkiju sleteo avion s natpisom "Rusija" za koji se mislilo da je u njemu Putin.

Na Tviteru je objavljen snimak aviona sa natpisom "Rusija" koji se prizemljio na aerodromu Helsinki-Vanta.

Tramp je sinoć stigao u Helsinki, a jutros se sastao sa finskim predsednikom Saulijem Ninisteom u predsedničkoj rezidenciji Mentinijemi, gde će samit američkog i ruskog predsednika i biti održan.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.