Svetski mediji o razgovoru Vučića i Putina: Najniže cene gasa za Srbiju

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 16:54

Svetski mediji o razgovoru Vučića i Putina: Najniže cene gasa za Srbiju"

Regionalni i svetski mediji preneli su vest o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučiha i Vladimira Putina.

Svi su izvestili da je dogovoren novi trogodišnji aranžman za snabevanje Srbije gasom i povoljna cena tog energenta.

Portal Klix donosi vest o tome pod naslovom "Vučić dogovorio s Putinom: Srbija će imati najniže cene gasa u Evropi", dok portal RTCG navodi da će ruski gas za Srbiju biti tri puta jeftiniji nego za druge evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zemlje.

Rojters prenosi da je predsednik Vučić naveo da mu je Putin rekao da ga pozove ako oseća da ima još o čemu da se razgovara. Agencija navodi da se Srbija, koja ima za cilj da se pridruži Evropskoj uniji, našla pod pritiskom zapadnih zemalja da uskladi svoju spoljnu politiku sa Unijom i uvede sankcije Rusiji.

Rojters je preneo i saopštenje Kremlja da su se Putin i Vučić dogovorili da će Rusija nastaviti da isporučuje prirodni gas Srbiji i da će dve zemlje ojačati svoje partnerstvo.

BBC na srpskom jeziku pod naslovom "Vučić, Putin i gas: „Novi povoljni ugovor o snabdevanju energentima, Srbija će imati sigurnu zimu" prenosi izjavu predsednika Vučiha da će cena gasa biti veoma povoljna i da će, ako sve bude realizovano, Srbija imati po pitanju gasa sigurnu zimu.

Londonski Gardijan takođe objavljuje da su predsednici Srbije i Rusije dogovorili trogodišnji ugovor za snabdevanje Srbije gasom i jačanje partnerstva.

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučiha i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SVETSKI MEDIJI BRUJE: Razgovor Vučića i Putina danas bio glavna tema

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Maj.2022

Vodeći ruski mediji vest o telefonskom razgovoru Vučića i Putina objavili su kao jednu od udarnih vesti...Regionalni i svetski mediji preneli su vest o telefonskom razgovoru predsednika Srbije i Rusije Aleksandra Vučića i Vladimira Putina...Svi su izvestili da je dogovoren novi trogodišnji aranžman...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Zapad nema pravo da zamera Srbiji zbog dogovora sa Rusijom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2022, 12:45

Pozitivan ishod dogovora o gasu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Rusije Vladimira Putina je očekivan, jer naša zemlja, uprkos svim pritiscima, jedina u Evropi nije uvela sankcije Rusiji, izjavio je docent Fakulteta političkih nauka Stefan Surlić i istakao da Zapad nema pravo da zamera Srbiji...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.