„Stvaranje arhivskog centra posvećenog Drugom svetskom ratu nikome neće dati mogućnost da iskrivljuje istoriju“

Izvor: Vostok.rs, 19.Jan.2020, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Stvaranje arhivskog centra posvećenog Drugom svetskom ratu nikome neće dati mogućnost da iskrivljuje istoriju“

Stvaranje javno dostupnog ruskog arhivskog centra posvećenog Drugom svetskom ratu će otkloniti mogućnost da se u narednim decenijama iskrivljava istorija, smatra predsednik Vladimir Putin. „Napravićemo centar od arhivskih dokumenata, video i foto materijala koji decenijama unapred, a možda i na mnogo duže vreme, nikome neće dati mogućnost da iskrivljuje ovu istoriju kako bi postigao neke svoje oportunističke, trenutne političke ciljeve, nanositi štetu spomenu na naš narod, sećanju na naše očeve, dedove koji su dali svoje živote u borbi protiv nacizma“, rekao je predsednik za televiziju „Rusija 1“.
Putin obećao da će se „zapušiti pogana usta“ falsifikatorima istorijehttps://t.co/3sFBcVnuLp
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) January 18, 2020 Prema njegovim rečima, Rusija u tom kontekstu nikome ništa ne mora da dokazuje. „Ali mi apsolutno moramo učiniti nešto drugo - moramo učiniti sve kako ta istina ne bi bila zaboravljena i moramo se suprotstaviti tom iskrivljavanju istorije objektivnim informacijama, kojih imamo dovoljno“, naglasio je predsednik. "To je najvažnija stvar i mi smo dužni da to učinimo. Jer, kako ide život, sve se zaboravlja, sve se briše. I ne možemo dozvoliti da to neko briše i nećemo dozvoliti", dodao je predsednik. U svom obraćanju Saveznoj skupštini Putin je rekao da je Rusija dužna da obezbedi očuvanje istine o Drugom svetskom ratu i da se odupre pokušajima falsifikovanja istorije.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.