Specijalni državni tužilac Crne Gore traži Putina i Patruševa za svedoke

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2018, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalni državni tužilac Crne Gore traži Putina i Patruševa za svedoke

Glavni specijalni državni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić u nastavku suđenja pred većem Višeg suda u Podgorici u procesu protiv 14 osoba za "pokušaj terorizma" na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. predložio je da se na suđenju kao svedoci pojave ruski predsednik Vladimir Putin i sekretar Saveta bezbednosti Ruske federacije Nikolaj Petrušev.

Reč je o potvrdi validnosti dokumenta koji je advokat odbrane Miroje Jovanović predao sudu o boravku svedoka saradnika Saše Sinđelića na moskovskom aerodromu 27. septembra 2016. godine.

On je rekao da se iz ovog dopisa ne može utvrditi odakle podatak da Sinđelić nije ulazio u Rusiju, pa je predložio da se kao svedok pozove Ikalo Buho, koji je poslao ovaj dopis.



- Tražim da se pribavi i video zapis toga dana kada je Sinđelić bio na aerodromu u Moskvi. Predlažem kao svedoka Petruševa - kazao je Milivoje Katnić.

- Takođe zahtevamo da se kaže koje su funkcije obavljali Popov i Šišmakov u ruskoj obaveštajnoj službi, i da se kao dokazni materijal dostavi video sa gostovanja ruskog predsednika Vladimira Putina iz oktobra 2016. na tribini "Ruska nedelja energetike". Pošto međunarodna pravna pomoć ne funkcioniše, predlažem da se dopisom obratimo Vladimiru Putinu i Petruševu i tražimo saslušanje svedoka.

Novosti

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.