Šolc o Putinu: Hitno opovrgnuti

Izvor: B92, 27.Maj.2022, 15:07

Šolc o Putinu: "Hitno opovrgnuti"

Berlin -- Nemački kancelar Olaf Šolc optužio je predsednika Rusije Vladimira Putina da želi da pripiše Zapadu odgovornost za krizu gladi, koju je on izazvao.

"Taj narativ Putin mora pod hitno opovrgnuti", naglasio je Šolc u Štutgartu.

Rekao je da je Putin pronašao i formulaciju, i da stalno govori o "globalnom zapadu". Time on, kaže Šolc, misli na neprijatelje protiv kojih želi da se ujedini sa drugima. "Krizu gladi, koju je izazvao njegov rat, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je pokrenuo, pokušava da pripiše sada onima koji su uz Ukrajinu", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šolc: "Putin želi da nam pripiše krivicu za KRIZU GLADI"

Izvor: Blic, 27.Maj.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc optužio je danas predsedniku Rusije Vladimiru Putinu da želi da pripiše zapadu odgovornost za krizu gladi, koju je izazvao agresijom na Ukrajinu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.