Savet bezbednosti Rusije razmatrao bezbednosnu situaciju na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 14:14

Savet bezbednosti Rusije razmatrao bezbednosnu situaciju na Balkanu

Portparol predsednika dodao je da se razgovaralo i o unutrašnjim socijalno-ekonomskim pitanjima.

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je video-sastanak sa stalnim članovima Saveta bezbednosti zemlje na kojem je razmatrana situacija u jugoistočnoj Ukrajini, Libiji i na Balkanu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Razmenjena su mišljenja o brojnim međunarodnim temama. Posebno je izraženo razočarenje zbog nedostatka neke dinamike u rešavanju krize na jugoistoku Ukrajine... Kijev ne ispunjava ni Minske sporazume, ni dogovore iz Pariza - rekao je Peskov.

Prema njegovim rečima, na sastanku se govorilo o - situaciji u Libiji sa naglaskom na nedostatak alternativnog mirovnog rešenja u ovoj zemlji.

- U kontekstu balkanskih poslova, istaknuto je da je potrebno izgraditi sve procese uzimajući u obzir osnovnu rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244 - istakao je Peskov.
Pogledaj vesti o: Libija,   Pariz

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

„Izgraditi sve procese uzimajući u obzir rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244“

Izvor: Vostok.rs, 11.Jul.2020, 09:34

Predsednik Rusije Vladimir Putin održao je sastanak putem video-konferencije sa stalnim članovima Saveta bezbednosti zemlje, na kojem je razmatrana situacija u jugoistočnoj Ukrajini, Libiji i na Balkanu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. „Razmenjena su mišljenja o brojnim međunarodnim...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.