SAD: Stanovnici Krima bili prinuđeni da glasaju zbog prisustva ruske vojske

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018, 09:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Stanovnici Krima bili prinuđeni da glasaju zbog prisustva ruske vojske

Američki Stejt department je objavio saopštenje pod nazivom „Krim je Ukrajina“ povodom godišnjice ponovnog ulaska tog poluostrva u sastav Rusije pre četiri godine i izjave ruskog predsednika Vladimira Putina o ovom regionu.

Putin je juče stigao na Krim uoči godišnjice referenduma o statusu poluostrva, koji je održan 16. marta 2014. godine.




„Za vreme predizbornog mitinga na Krimu, predsednik Putin je ponovio lažne ruske pretenzije na ukrajinsku teritoriju, još jednom priznavši da Vlada Rusije ne poštuje međunarodni poredak niti teritorijalnu celovitost suverenih nacija“, navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Takođe se navodi da su stanovnici Krima bili prinuđeni da glasaju zbog prisustva ruske vojske.

„U pozadini Putinove izjave treba skrenuti pažnju na nelegitimitet tog ’referenduma‘. Tokom poslednje četiri godine, Rusija je vodila kampanju pritiska i nasilja, stavljajući na nišan sve one koji su bili protiv aneksije“, navodi se u komentaru.

Ambasada Ruske Federacije u Vašingtonu je podsetila Stejt department da je ulazak Krima u sastav Rusije bio u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom.

"Ništa od ovoga iz Vašingtona neće proći", dodale su ruske diplomate.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut




Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD da objasne kako su bombama otcepile Kosovo od Srbije - Puškov

Izvor: Vostok.rs, 15.Mar.2018

Aleksej Puškov odgovorio je na saopštenje američkog Stejt departmenta o putovanju Vladimira Putina na Krim.. . "Predlažem da u Stejt departmentu umesto saopštenja o Krimu kažu kako su, bez ikakvog referenduma otcepili bombama i raketama Kosovo od Srbije. A Krim je bio ruski u vreme kada SAD...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.