Rusi neće bez Mađara, šta to znači za nas?

Izvor: Vesti-online.com, 01.Feb.2017, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi neće bez Mađara, šta to znači za nas?

"Mađarska bi mogla da budeo deo gasovoda ili 'Severnog toka' ili 'Turskog toka'", kaže kaže savetnik ruskog predsednika Vladimira Putina Jurij Ušakov.

- Sada se razmatra i pitanje da li je moguće da jedan krak Severnog toka dođe do Mađarske. Predsednik Putin će u četvrtak tokom svoje posete Mađarskoj razgovarati o saradnji dve države - dodao je Ušakov.

Prema njegovim rečima, nafta i gas >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << su dobre osnove za jačanje saradnje između Rusije i Mađarske.

Ušakov je podsetio da i mađarske kompanije posluju u Rusiji, navodeći primer MOL-a koji vadi naftu u Sibiru.

- Saradnja u energetici je aktivna, a brojke govore same za sebe. Postoje još uvek neke nedoumice oko Severnog toka 2, ali radimo na tome - zaključio je Putinov savetnik.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ušakov: Putin i Orban će razgovarati o „Severnom toku“ i „Turskom toku“

Izvor: Vostok.rs, 02.Feb.2017, 09:25

. Predsednik Rusije Vladimir Putin će tokom svoje posete Mađarskoj razgovarati o saradnji dve države u okviru projekata „Severni tok“ i „Turski tok“, izjavio je pomoćnik predsednika Jurij Ušakov.. . „Da, razmatra se pitanje otopljavanja priče o ’Severnom toku‘“, rekao je Ušakov...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.