Razmišljam da organizujem sastanak Putina i Kitarovićeve

Izvor: B92, 17.Apr.2018, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Razmišljam da organizujem sastanak Putina i Kitarovićeve"

Ruski ambasador u Zagrebu Anvar Azimov kaže da razmišlja o organizaciji susreta predsednika Vladimira Putina i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

On je istakao da će se to možda desiti u nekom od gradova gde bude igrala hrvatska reprezentacija u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu, kojem je ove godine domaćin Rusija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Kitarović je, naime, prošle godine boravila u Sočiju, u zvaničnoj poseti Rusiji, a nakon što je Putin reizabran za predsednika, ona ga je pozvala da dođe u uzvratnu posetu Hrvatskoj.

"Razmišljam o organizaciji sastanka mog predsjednika i predsednice Kolinde Grabar Kitarović, možda u nekom od gradova gde će hrvatska reprezentacija igrati", rekao je Azimov novinarima na zagrebačkom Cvijetnom trgu.

Ruski dplomata je ranije rekao da će Putin sigurno posetiti Hrvatsku, ako ne ove ili naredne godine, do kraja mandata sigurno.

Upitan da komenarše rusko hrvatske odnose, s obzirom na to da je vlada u zagrebu izrazila podršku saveznicima u napadu na Siriju, Azimov je odgovorio da to nije bio napad, već agresija.

" Imamo toliko mnogo primera u kojima neka zemlja bez mandata UN-a, bez mandata Saveta bezbednosti krši međunarodno pravo. Smatram da će mudrost prevladati. Na kraju, Rusija i Amerika će se složiti da se treba boriti protiv pravih izazova, kao što je međunarodni terorizam, ilegalna imigracija. Apsolutno sam siguran da sve što se trenutno događa između naše zemlje, Amerike i Evropske unije ne bi trebalo da naruši bilateralne odnose s Hrvatskom.

Na itanje o Agrokoru i odnosu Sberbank u regionu, Azimov je rekao da je ta banka došla u Hrvatsku da bi pomogla stabilizaciji situacije s Agrokorom i da drugih razloga nema.

"Važna nam je stabilnost Agrokora jer se radi i o stabilnosti vaše vlade i vaše države. Pitam se zašto vam vaši zapadni prijatelji i strateški partneri nisu pristupili i pomogli Agrokoru", zapitao je Azmov.

Ruski diplomata je ukazao da je Rusija pouzdan prijatelj i da je njegova zemlja još jednom dokazala da je pouzdan prijatelj Hrvatskoj.

"Promovisaćemo stabilnost u vašoj zemlji", rekao je Azimov, koji je na centralnom zagrebačkom trgu, zajedno sa predsednikom HNS Davorom Šukerom i gradonačelnikom Milanom Bandićem, prisustvovao promociji Svetskog prvenstva u fudbalu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski ambasador: Susret Putina i Kitarović na SP u fudbalu

Izvor: Vesti-online.com, 17.Apr.2018

Ruski ambasador u Zagrebu, Anvar Azimov, rekao je da razmišlja o organizaciji susreta predsednika Vladimira Putina i predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, možda u nekom od gradova gde bude igrala hrvatska reprezentacija u okviru Svetskog prvenstva u fudbalu, kojem je ove godine domaćin Rusija...Kitarović...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.