Razgovor Putin-Bajden u Beču?

Izvor: B92, 01.Maj.2021, 08:54

Razgovor Putin-Bajden u Beču?

Sebastijan Kurc razgovarao je telefonom sa Vladimirom Putinom i tom prilikom ponudio Beč kao mesto za njegov mogući sastanak sa Džozefom Bajdenom.

Tu vest objavio je Kremlj, a potvrđeno je potom i u kabinetu kancelara Kurca.

"Kancelar je ponudio Beč kao moguće mesto za rusko-američki samit, ako se bude dogovorilo njegovo održavanje", saopšteno je iz Kremlja.

Takođe je rečeno i da je Kurc pristao da, putem video uključenja učestvuje na ovogodišnjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međunardonom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu u junu.

Inače pored Beča za održavanje rusko-američkog samita, koji je predložio Bajden, već su se ponudili i Helsink, Ženeva i Dablin.

Iz kabineta kancelara saopšteno je i da je razgovarano o intenziviranju ekonomske saradnje nakon pandemije.

Obim trgovinske razmene Austrije sa Rusijom pre pandemije 2019. je bio u visini od oko pet milijardi evra, a i u turizmu su ruski gosti, sa 1,2 miliona noćenja, bili veoma važni u punjenju budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.