RT: Putin o ulozi Izraela u obaranju aviona: Izgleda kao lanac tragičnih okolnosti

Izvor: Vostok.rs, 18.Sep.2018, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Putin o ulozi Izraela u obaranju aviona: Izgleda kao lanac tragičnih okolnosti

 
Izvor: Vostok / RT

Obaranje ruskog aviona Il-20 izgleda kao "lanac tragičnih okolnosti", rekao je Vladimir Putin u odgovoru na pitanje o tome da li se obaranje ruskog aviona može uporediti sa obaranjem ruskog vojnog aviona 2015. godine od strane Turske.

On je pozvao da se ne upoređuje obaranje IL-20 u Siriji sa oborenim Su-24 od strane Turske.

"Tada je turski avion namerno oborio naš avion, a ovo je izgleda, lanac tragičnih okolnosti, jer izraelski avion nije oborio naš", rekao je Putin na konferenciji za novinare nakon razgovora sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom.




Prema rečima predsednika, Rusija će ojačati svoju vojnu bezbednost u Siriji i da će "to svi primetiti".

„Bez sumnje, ovime moramo ozbiljno da se pozabavimo, a naš stav prema tragediji je dat u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, koja je dogovorena sa mnom“, istakao je Putin.






"Što se tiče odgovora (na obaranje ruskog aviona), on će biti usmeren prvenstveno na pružanje dodatne bezbednosti naših vojnika i naših objekata u Sirijskpoj Arapskoj Republici", saopštio je Putin.


„Kada ljudi umiru, pogotovo u takvim tragičnim okolnostima, to je uvek nesreća, nesreća za sve nas, za zemlju i za porodice poginulih. S tim u vezi, naravno, izjavljujem svoje saučešće porodicama poginulih“, dodao je Putin.

Rusija će istražiti incident, naglasio je Putin, te je dodao da će to biti "koraci koje će svi primetiti".

Incident je pokrenuo političke tenzije, dok je ruska vojska okrivila za incident Tel Aviv. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je izraelski napad na Siriju pokrenuo niz događaja koji su doveli do obaranja ruskog aviona od strane sirijske PVO.

Portparol predsednika Putina Dmitrij Peskov je rekao da će predsednik verovatno razgovarati sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom kasnije danas.

Čitajte više na Situacija u Siriji - iz minuta u minut

 

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.