Rusija broji glasove posle lokalnih izbora

Izvor: RTS, 09.Sep.2019, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija broji glasove posle lokalnih izbora

U Rusiji su održani lokalni izbori, na kojima su građani birali regionalne i lokalne vlasti, kao i poslanike za upražnjena poslanička mesta u Državnoj dumi. Jedinstvena Rusija ostaje vodeća politička snaga u našoj zemlji, rekao je premijer Dmitrij Medvedev.
Odmah nakon zatvaranja biračkih mesta oglasio se ruski premijer i lider Jedinstvene Rusije Dmitrij Medvedev, koji je rekao da prema izlaznim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << anketama njegova stranka ostaje vodeća politička snaga u Rusiji.

"Sudeći prema informacijama koja nam stižu sa Dalekog istoka i iz Sibira, Jedinstvena Rusija ostaje vodeća politička snaga u našoj zemlji", rekao je Medvedev.
Agencija Rojters, pozivajući se na RIA Novosti, prenosi da prvi rezultati izbora za gradski parlament u Moskvi pokazuju da Jedinstvena Rusija ima za trećinu manje poslaničkih mesta nego što je imala do sad.
Na prošlim izborima Jedinstvena Rusija osvojila je 28 poslaničkih mesta, od ukupno 45, i tako imala apsolutnu većinu u Moskvi.
Za samostalno formiranje vlasti potrebno je najmanje 26 mandata, pišu mediji.
Još uvek nema zvaničnih rezultata izbora za gradski parlament u Moskvi. 

Opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji nije mogao da učestvuje na izborima, pozvao je svoje simpatizere da na izborima u moskovskom regionu glasaju za neke druge kandidate i partije, sve sa ciljem da vladajuća partija ima što manje glasova.
Komunistička partija osvojila je 13 poslaničkih mesta u odnosu na pet mandata koliko su osvojili na prethodnim izborima. 
Lokalni izbori održani su u 85 regiona širom zemlje, a izbori za moskovsku Dumu posebno su važni zbog predstojećih parlamentarnih izbora 2021. godine.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udarac za ruskog predsednika: Putinova partija IZGUBILA TREĆINU mesta u Moskvi

Izvor: Blic, 09.Sep.2019

Ruska vladajuća stranka Jedinstvena Rusija, koja podržava predsednika Vladimira Putina, izgubila je oko trećinu mesta u moskovskom parlamentu, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.