Putin: Rusija ostaje svemirska sila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 20:12

Putin: Rusija ostaje svemirska sila

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je, obeležavajući 60. godišnjicu istorijskog leta Jurija Gagarina u svemir, poručio da će Rusija ostati ključna svemirska i nuklearna sila, javlja Rojters.

Povodom obeležavanja godišnjice Putin je položio cveće na Gagarinov spomenik pored mesta sletanja nedaleko od grada Engelsa, 860 kilometara jugoistočno od Moskve i ocenio da je taj let "promenio svet" i da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će Rusija uvek biti ponosna na to što je "utrla put u svemir".

"U 21. veku Rusija mora primereno da zadrži svoj status jedne od vodećih nuklearnih i svemirskih sila, jer je svemirski sektor i direktno povezan sa odbranom", rekao je Putin.

Jurij Gagarin je 108-minutnim letom oko Zemlje stekao međunarodnu slavu i status nacionalnog junaka u tadašnjem Sovjetskom Savezu.

Gagarin je tim letom 12. aprila 1961. godine postao prvi čovek u svemiru, što je bila jedna od najvažnijih pobeda Sovjetskog Saveza u vreme hladnog rata i ključni momenat u svemirskoj trci sa Sjedinjenim Državama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin obeležio godišnjicu Gagarinovog leta u svemir: Rusija će ostati vodeća svemirska i nuklearna sila

Izvor: Blic, 12.Apr.2021

Predsednik Rusije Vladimir Putin povodom 60. godišnjice istorijskog leta u svemir posetio je Engels, mesto sletanja Jurija Gagarina, gde se nalazi spomenik slavnom kosmonautu i poručio da će njegova zemlja ostati vodeća svemirska i nuklearna sila.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.