Putin sprema konačan udarac ID, šalje najveći ratni brod

Izvor: B92, 04.Jul.2016, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin sprema konačan udarac ID, šalje najveći ratni brod

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin sprema se da pošalje najveći ruski ratni brod - nosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Siriju.

Mediji navode da bi dolazak "Admirala Kuznjecova" bio snažan udarac militantima ID s obzirom na to da se radi o velikom nosaču aviona uz koji bi još stiglo i nekoliko vojnih helikoptera.

Ruska agencija Tass javlja da bi ruski nosač aviona trebalo da počne sa učešćem u borbama protiv terorističke organizacije Islamska >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država u periodu od oktobra 2016. godine i januara 2017. godine.

Najave o ponovnom jačem uplitanju Rusije dolaze nakon nekoliko velikih napada džihadista u Istanbulu, Daki i Bagdadu.

Neimenovani vojni zvaničnik rekao je za Tass da je u pripremi plan za učešće "Admirala Kuznjeceva“ u akcijama vazdušnih udara na džihadiste u Siriji.

Isti zvaničnik je najavio da će se u periodu jesen-zima izvoditi koordinisani vazdušni napadi iz baze Hmeim u Latakiji i sa najvećeg ruskog nosača aviona koji će biti stacioniran u blizini Sirije.

Gigantski ratni brod bio bi usidren dovoljno blizu sirijske obale da avioni mogu izvršavati akcije bez svraćanja u druge baze.

Kuzetnov je dug 305 metara, a može da primi 41 vojni avion i 18 helikoptera.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin šalje najveći ratni brod u Siriju

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2016

Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin sprema se da pošalje najveći ruski ratni brod - nosač aviona "Admiral Kuznjecov" u Siriju...Mediji navode da bi dolazak "Admirala Kuznjecova" bio snažan udarac militantima ID s obzirom na to da se radi o velikom nosaču aviona uz koji bi još stiglo i nekoliko...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.