Izvor: Vostok.rs, 15.Jun.2020, 20:25

Putin se u razgovoru sa Vučićem založio za izradu kompromisnog rešenja kosovskog pitanja, prihvatljivog za Beograd

Predsednik Vladimir Putin je u razgovoru sa srpskim kolegom Aleksandrom Vučićem se založio za izradu kompromisnog rešenja prihvatljivog za Beograd o Kosovu, koje bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN-a, saopštila je pres služba Kremlja. "Tokom detaljne razmene mišljenja o problematici rešenja kosovskog pitanja, Vladimir Putin se založio u korist izrade kompromisa prihvatljivog za Beograd, koji bi trebalo da odobri Savet bezbednosti UN-a", navodi se u saopštenju Kremlja. "Data je pozitivna ocena visokog nivoa rusko-srpskog strateškog partnerstva. Razgovarano je o izgledima za intenziviranje međudržavne saradnje, uključujući u okviru faznog ukidanja restriktivnih mera povezanih sa pandemijom koronavirusa", navodi se u saopštenju.
Grenel: Dobio sam uveravanja da će Srbija privremeno zaustaviti kampanju povlačenja priznanja Kosovahttps://t.co/W1WL7CQXct
— VOSTOK vesti (@vostokvesti) June 15, 2020 Pored toga, predsednik Srbije potvrdio je učešće na proslavi u Moskvi 24. juna, posvećenoj 75. godišnjici pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Tokom razgovora je potvrđena poseta Srbiji kako bi se osveštao hram Svetog Save u Beogradu, što se očekuje na jesen, saopštila je administracija predsednika Srbije. "Predsednik Putin je potvrdio da će ponovo posetiti Srbiju kako bi prisustvovao centralnoj državnoj ceremoniji osveštanja Hrama Svetog Save i napomenuo da će Rusija pomagati interese Srbije, kao i zaštititi interese Srpske pravoslavne crkve", navodi se u saopštenju. Vučić je naglasio da će mu biti čast da primi predsednika Rusije i istakao "neprocenjivi doprinos" Ruske Federacije stvaranju najveće pravoslavne crkve u Srbiji.
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Kremlj: Putin se založio za kompromisno rešenje kosovskog pitanja koje bi odobrio SB UN

Izvor: Beta, 15.Jun.2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin založio se danas u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem za postizanje kompromisnog rešenja kosovskog pitanja koje bi odobrio Savet bezbednosti UN, saopštio je Kremlj."Tokom detaljne razmene mišljenja o rešavanju kosovskog pitanja, Vladimir Putin...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.