Putin produžio period neradnih dana u Rusiji do kraja aprila

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2020, 17:21

Putin produžio period neradnih dana u Rusiji do kraja aprila

Predsednik Rusije Vladimir Putin objavio je da će svi dani do kraja aprila biti neradni na teritoriji cele države, radi suzbijanja pandemije koronavirusa.

Putin je u današnjem obraćanju naciji objavio odluku o produženja perioda neradnih dana, koja se prvobitno odnosila samo na ovu nedelju i dodao da će plate zaposlenih ostati nepromenjene.

"Uzimajući u obzir razvoj situacije, donosićemo i druge >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << odluke", rekao je Putin, navodeći da su trenutni prioriteti očuvanje zdravlja ljudi i ekonomije.

On nije isključio mogućnost skraćivanja broja neradnih dana, ukoliko to situacija omogući.

"Sada je veoma važno naglasiti da je uz mere za borbu protiv epidemije neophodno očuvanje radnih mesta i dohodaka građana", kazao je Putin.

Najavio je čvršću povezanost Moskve sa regionima u cilju donošenja adekvatnih mera.

Ruski zvaničnici su danas objavili da je zaraza koronavirusom potvrđena kod još 771 osobe u prethodna 24 časa, što je 43 odsto više nego prethodnog dana.

U Rusiji je zaraza do sada potvrđena kod 3.548 osoba, od kojih je 30 umrlo, a 230 ozdravilo.

U većini ruskih regiona na snazi je naredba stanovnicima da ne izlaze iz kuća, osim radi kupovine namirnica i lekova, šetnje pasa ili bacanja smeća.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.