Putin presekao: Ne mogu žene do 63, nisu samo radnice

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin presekao: Ne mogu žene do 63, nisu samo radnice

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je penziona reforma neophodna, ali da nije saglasan sa svim predlozima Nacrta zakona o reformi penzionog sistema.

"Demografski razvoj i trendovi na tržištu rada, kao i analize situacije, pokazuju da ne možemo više da odlažemo reformu. Ali naša odluka mora da bude pravedna, izbalansirana i da uvažava interes građana", rekao je Putin u obraćanju naciji.

Nacrt zakona o reformi poreskog sistema koji je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada podnela Dumi, predviđa postepeno povećanje starosne dobi za odlazak u penziju - za muškarce 65, a žene 63 godine.

Sada muškarci u Rusiji u penziju idu sa 60, a žena sa 55 godina.

Putin smatra da starosna granica za odlazak žena u penziju treba da bude 60, a ne 63 godine.

"Starosna granica za penzionisanje žena ne bi trebalo da se povećava više nego za muškarce. Zato smatram da je neophodno da se starosna granica predložena Nacrtom zakona za žene smanji sa osam na pet godina”, rekao je Putin.

On je ukazao na ulogu žena u društvu, navodeći da one nisu samo radnice, već i stub porodice, brinu o deci i unucima.

Putin je rekao i da majke sa više dece treba da imaju pravo na prevremenu penziju.

Ruski predsednik je objasnio da su razmatrani alternativni načini za razvijanje penzionog sistema bez povećanja starosne granice za odlazak u penziju, ali da je utvrđeno da oni nisu održivi.

On je najavio niz mera koje bi trebalo da ublaže odluku o povećanju starosne dobi za odlazak u penziju, kao i da će svoje predloge promena nacrta zakona podneti Dumi što pre.

"Molim vas za razumevanje", rekao je Putin u obraćanju građanima.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin: Žene u penziju sa 60 godina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2018

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je penziona reforma neophodna, ali da se ne slaže sa svim predlozima nacrta zakona o reformi penzionog sistema..."Demografski razvoj i trendovi na tržištu rada, kao i analize situacije, pokazuju da ne možemo više da odlažemo reformu. Ali naša...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.