Putin potpisao zakon koji zabranjuje vređanje države

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Mar.2019, 17:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao zakon koji zabranjuje vređanje države

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas zakone kojima se zabranjuje nepoštovanje države i širenje opasnih lažnih vesti na internetu.

Predlog zakona koji je ruski parlament usvojio ranije ovog meseca uvodi kazne za objavljivanje materijala koji pokazuju nepoštovanje države, njenih simbola ili državnih organa. Ponovni počinioci mogli bi se suočiti sa 15-dnevnom zatvorskom kaznom, prenosi AP. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Još jedan zakon predviđa blokiranje svakog ko na internetu objavljuje "lažne vesti" za koje se smatra da ugrožavaju javno zdravlje i bezbednost. Po ovom zakonu, oni koji objavljuju takve informacije imaće jedan dan da ih isprave ili uklone. Ako to ne učine, tužioci će ih blokirati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.