Putin potpisao dekret o imenovanju nove ruske vlade, ovi ministri su smenjeni

Izvor: BKTV News, 18.Maj.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin potpisao dekret o imenovanju nove ruske vlade, ovi ministri su smenjeni

Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije, potpisao je dekret o imenovanju novih članova ruske vlade, saopštio je Kremlj.

Putin je u odvojenim dekretima odobrio i imenovanje 10 zamenika premijera i 22 ministra, prenosi Tass.

Prethodno je premijer Dmitrij Medvedev ruskom predsedniku predstavio kandidate za ministarska mesta. I u novoj ruskoj vladi, ministri spoljnih poslova i odbrane biće Sergej >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Lavrov i Sergej Šojgu.

Na mestima ministara energetike, ekonomije i sporta ostaju Aleksandar Novak, Maksim Oreškin i Pavel Kolobkov, prenosi Tass. Aleksandar Konovalov je ponovo ministar pravde, kao i Vladimir Kolokoljcev koji je ministar unutrašnjih poslova.

Uz nekoliko izmena, i ostali ministari su ostali na svojim mestima. Tako je ministar za vanredne situacije Jevgenije Ziničev umesto Vladimira Pučkova, dok će Ministarstvo poljoprivrede predvoditi Dmitrij Patrušev umesto Aleksandra Tkačova.

Novi ministar za razvoj Dalekog istoka je Aleksander Kozlov, aktuelni guverner provincije Amur. Guverner Tjumenske oblasti Vladimir Jakušev postao je ministar građevine, i na tom mestu zameniće Mihaila Menja koji je bio ministar od novembra 2013. godine.

Formirana su i dva nova ministarstva, koja su nastala razdvajanjem Ministarstva obrazovanja i nauke, pa je ministarka obrazovanja Olga Vasiljeva, a ministar nauke i visokog obrazovanja Mihail Mihailovič Kotjukov.

Ruski mediji ukazuju da bivši vicepremijer, zadužen za odbrambenu industiju, Dmitrij Rogozin više nije u sastavu vlade, već je na njegovo mesto postavljen bivši zamenik minsitar odbrane Jurij Borisov.

Putin i Asad u četiri oka u Sočiju

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Putin potpisao dekret o imenovanju nove ruske vlade

Izvor: B92, 18.Maj.2018

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas dekret o imenovanju novih članova ruske vlade, saopštio je Kremlj...Putin je u odvojenim dekretima odobrio i imenovanje 10 zamenika premijera i 22 ministra, prenosi Tass...Prethodno je premijer Dmitrij Medvedev ruskom predsedniku predstavio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.