Putin poslao vojsku u Sibir gde besne šumski požari

Izvor: Beta, 31.Jul.2019, 21:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin poslao vojsku u Sibir gde besne šumski požari

Ruski predsednik Vladimir Putin naložio je danas vojsci da učestvuje u gašenju ogromnih šumskih požara koji nekoliko nedelja besne u Sibiru, gde je nekoliko miliona hektara uništeno i čitavi gradovi pod dimom.Putin je doneo odluku o slanju vojske posle izveštaja ministra za vanredne situacije Jevgenija Ziničeva. Organizacije za zaštitu životne sredine poslednjih dana su kritikovale vlasti zbog nedovoljno preduzetih mera za gašenje požara. Odmah posle Putinove odluke, rusko Ministarstvo odbrane navelo je da je uputilo deset aviona i deset helikoptera na područje Krasnojarska, koje je najviše pogodjeno požarima koje gase 800 vatrogasaca.Šumski požari neobični za Sibir uzrokavali su temperatura od 30 stepeni, suva grmljavina i jak vetar na tom području.Ukupno 2.700 vatrogasaca upućeno je na gašenje svih požara dok je u pet okruga proglašeno vanedno stanje. Skoro tri miliona hektara je zahvaćeno požarom u područjima - Krasnojarsk, Irkutsk  i Jakutija.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin naredio vojsci da gasi šumske požare u Sibiru i na Dalekom istoku

Izvor: Blic, 01.Avg.2019, 00:30

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio je da se u gašenje požara u Sibiru i na Dalekom istoku uključi Ministarstvo odbrane Ruske Federacije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.